Nu pare a avea viaţă lungă. Este vorba despre asfaltul de pe autostrada Arad-Timişoara care a intrat deja de mai multe ori în reparaţii, deşi recepţia lucrării nu a fost făcută încă. Reprezentanţii Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest, prin vocea şefului Teodor Tudur, anunţă că au fost impuse restricţii de viteză, pe anumite porţiuni, unde se efectuează lucrările, urmând să se circule cu 60 de km pe oră.
Iar asfaltul trebuie reparat în 15 puncte, după cum spune Tudur. Acesta, împreună cu reprezentanţi ai constructorului, au verificat tot traseul autostrăzii Arad-Timişoara şi au descoperit nu mai puţin de 15 puncte în care sunt necesare reparaţii.
„Am găsit cam 10 – 15 locuri unde trebuie intervenit. Echipele de muncitori vor lucra la câte unul dintre punctele cu probleme, poate astăzi circulaţia va fi dirijată pe banda de urgenţă, mâine se va muta la banda a doua. Cum merg reparaţiile”, a mai menţionat şeful Poliţiei Autostrăzi.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu a anunţat niciun fel de restricţii. Contactaţi, reprezentanţii CNADNR au declarat că nu au fost anunţate niciun fel de restricţii. Situaţia pare ciudată, mai ales că autostrada aparţine companiei de drumuri, dar Teodor Tudur a lămurit situaţia.
„Acest drum nu a fost finalizat, el se află încă în administrarea constructorului. Predarea spre administrare către Compania de Drumuri nu a avut încă loc. Autostrada este în lucru şi se doreşte remedierea problemelor la porţiunile respective. Reprezentanţii constructorului ne-au comunicat, iar noi împreună am decis să restricţionăm circulaţia pe porţiuni mici”, a declarat Tudur.
Luna aceasta
Cele 15 puncte de pe autostradă unde au fost descoperite defecţiunile vor fi remediate, după spusele constructorului, până la sfârşitul lunii septembrie. Echipele de muncitori vor repara fiecare gaură din asfalt în parte, dar aceste probleme vor decala, încă o dată, termenul de finalizare a lucrării.
„Se estimează ca lucrările la autostrada Arad-Timişoara vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2012. Măsura instituirii vitezei maxime de deplasare (130 km/h) va fi luată de către CNADNR SA împreună cu IGPR numai după finalizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contractul de execuţie, când vor fi îndeplinite toate condiţiile privind siguranţa circulaţiei”, susţin drumarii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!