Hotărârea Curții de Apel Timișoara a venit la scurt timp după ce avocatul, acuzat de trafic de influență, a fost bătut în penitenciarul Rahova, el ajungând la Arad cu mai multe leziuni pe corp, iar aici, reprezentanții Penitenciarului au sesizat procurorii, transportându-l pe avocat și la Serviciul Județean de Medicină Legală unde i s-a întocmit un certificat medico-legal. Așadar, după bătaia de la Rahova, judecătorii Curții de Apel Timișoara au hotărât, în 14 august, plasarea în arest la domiciliu a avocatului arădean, dispunând totodată, ca pe durata arestului la domiciliu acesta să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. De asemenea, instanța timișoreană i-a interzis avocatului să comunice cu ceilalți inculpați din dosar.
Soluția instanței
„Înlocuieşte măsura arestării preventive luată față de inculpatul Vlai Adelin George, cu măsura preventivă prevăzută de art. 202 alin. 4 lit. d C.pr.pen., respectiv arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Măsura arestului la domiciliu va fi executată efectiv de către inculpatul Vlai Adelin George în judeţul Arad. Inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu numiţii Vlai Florin Gabriel, Coiş Ştefan, Groza Diana Gabriela, Brănişcan Adrian Ioan şi Rohozneanu Marian. Dispune ca pe durata arestului la domiciliu inculpatul să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara.
Încălcarea arestului la domiciliu
Instanța a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. „Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 221 alin. (5), (6), (7) Cod procedură penală referitoare la situaţiile în care poate părăsi imobilul în care locuieşte. Supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către IPJ Arad – Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune punerea în libertate a inculpatului Vlai Adelin George de sub puterea mandatului de arestare preventivă, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză și punerea în executare a măsurii arestului la domiciliu la rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a mai dispus Curtea de Apel Timișoara. Hotărârea Curții de Apel Timișoara nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.
Traficul de influență
Avocatul Adelin Vlai este acuzat că acuzat de procurori că „rezolva” dosarele șoferilor care se urcau sub influența băuturilor alcoolice la volan. Se pare că Adelin Vlai îi racola pe şoferii prinşi de poliţişti sub influenţa alcoolului şi, contra unor sume de bani, intervenea pe lângă fratele său, Florin Vlai, care lucra la Medicina Legală Arad. Acesta din urmă măsluia probele biologice ale şoferilor prinşi în trafic astfel încât faptele comise de conducătorii auto să fie catalogate drept contravenţii, nu infracţiuni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!