Procentul celor promovați a crescut de la 56.2% înainte de contestații, la 57.63% acum, după ce lucrările ale căror note au fost contestate de către candidați au fost reevaluate. 44 dintre cei 3.144 de candidați prezenți la examen și-au contestat notele după ce rezultatele inițiale îi indicau ca fiind respinși – adică aveau medii mai mici de 6. După recorectarea lucrărilor, cei 44 au fost declarați promovați, mediile lor trecând de cea minimă.
La fel ca la Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a, și la Bacalaureat au fost diferențe mari între nota inițială și nota finală. Câteva exemple sunt un candidat de la Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, care înainte de contestații a avut nota 8.7 la Limba și literatura română, iar după recorectare a ajuns la 9.8, un candidat de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” Arad, care înainte de a contesta nota la română a avut nota 8.1, iar după recorectare a ajuns la nota 9.55, iar un altul, de la Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” din Nădlac a avut inițial nota 8.3 la Limba și literatura română, iar după recorectare a ajuns la 9.15. Mare a fost și creșterea notei unui absolvent al Liceului „Ioan Buteanu” din Gurahonț, care a ajuns de la 7.95 la Limba și literatura română la 9.2.
Trimite articolul
XȘtirea este falsă și nu e corect să faceți așa ceva.Fiica mea avea nevoie de 3 procente ptr absolvire si nu le.a primit