Ministerul Educației a publicat, marți, la ora 12, rezultatele sesiunii august-septembrie a examenului de Bacalaureat Național. 999 de candidați s-au înscris la cel puțin o probă a examenului, în această sesiune, în județul Arad. Dintre aceștia, doar 796 s-au și prezentat la probele pentru care s-au înscris.
În statistica oficială, rata de promovare a examenelor naționale este calculată din numărul total al celor prezenți, nu din numărul celor înscriși. Astfel, oficial, în județul Arad rata de promovare în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 40.20%, 320 de candidați reușind să obțină medii mai mari de 6. Dacă s-ar fi calculat din numărul total al candidaților înscriși, rata de promovare la nivelul Aradului ar fi fost, acum, de 32.03%.
Respinși cu medie
Conform datelor publicate de Ministerul Educației pe www.bacalaureat.edu.ro, din cei 796 de candidați prezenți la toate probele la care s-au înscris, în jur de 330 au medii între 1 și 4.99. Alți aproximativ 145 de candidați au mediile între 5 și 5.99, fiind astfel „respinși cu medie”. În cazul în care depun contestații, aceștia au șansa ca mediile să le crească peste 6 și să fie declarați promovați.
Majoritatea, între 6 şi 7
Dintre cei 320 de candidați care au promovat examenul, în Arad, în sesiunea august-septembrie, o majoritate covârșitoare are mediile între 6 și 6.99 – peste 260 de candidați în această situație. Alți aproximativ 40 de candidați au mediile între 7 și 7.99. Cu mediile între 8 și 8.99 sunt 12 candidați, în timp ce peste 9 au doar trei candidați.
Al şaptelea pe ţară
Cele mai mari medii din județ, în această sesiune a examenului, sunt două medii de 9 – ale unor candidați de la Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu și Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova, respectiv 9.43 – a unui candidat de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad. De altfel, media candidatului de la „Goldiș” este a 7-a la nivel național, după mediile unor candidați din Moinești, Zalău, Turda, Galați, Iași și București. Cea mai mare medie la nivel național în această sesiune este 9.76, obținută de doi candidați din București și Galați.
Contestaţii
Rezultatele nu sunt, însă, cele finale. Contestațiile pot fi depuse fizic, la școală, marți, 31 august între orele 12:00 – 18:00, dar pot fi depuse și online tot în acest interval de timp, pe adresa de e-mail a școlii/liceului în care au fost susținute probele scrise. Rezultatele finale urmează să fie publicate de minister pe 3 septembrie, după soluționarea contestațiilor.
Anii trecuţi
În 2020, la sesiunea din septembrie fuseseră prezenți 853 de candidați, însă rata de promovare a fost de doar 27.66%. În 2019, numărul celor prezenți a fost de 807, rata de promovare fiind de 30.8%.
Trimite articolul
Xasta e….am doar 36 de ani…mai am o sansa la anu’
-
Ișcoala nu-i obligatorie, ișcoala e de fapt un hobby plicticos, obositor și care nu-ți dă nicio șansă-n viață! Mai bine o duc cei cu partidu’ la bază, dealerii de țigarete, droguri, sau peștii, toași!
-
Baga-te intr-un partid si in cativa ani ajungi senator
În prima zi de școală, copiii ar trebui să bifeze într-una dintre cele două căsuțe, pe da sau pe nu, în sensul că vor sau nu vor să urmeze vreo școală. Sau, părerea lor nu contează?