Balastiera de la Horia este operată de firma SC Balastiera Horia SRL. Neoficial, aceasta face parte din grupul de firme „Inteco Holding”, condus de omul de afaceri Ovidiu Palcu. Inclusiv în actele oficiale ale firmei, adresa de e-mail de contact a balastierei apare ca fiind office@intecoholding.ro, semn că legătura dintre Inteco Holding și Balastiera Horia este una strânsă. Pe site-ul Inteco Holding se menționează că în 2019 a achiziționat o balastieră în perimetrul localității Horia, devenind „furnizori de agregate de balastieră destinate construcției de drumuri, platforme, edificii rezidențiale și industriale”. Cu un an înainte, Inteco Holding a achiziționat și o carieră de piatră la Lipova.
Inteco Holding a semnat în ultimii ani, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cel puțin 45 de contracte cu autoritățile publice, atribuite prin licitație, valoarea acestora fiind de peste 264 de milioane de lei. Cu autoritățile din județul Arad – Consiliu Județean și primării – Inteco Holding SRL a semnat contracte cu valoarea de aproximativ 237 de milioane de lei. Cel mai mare contract a fost cel privind „protecţia drumurilor publice pe timp de iarnă, combaterea lunecuşului şi înzăpezirii – Acord cadru 2019-2023”, a cărui valoare a fost de aproximativ 36 de milioane de lei.
Pe lângă contractele pentru care s-a organizat licitație, Inteco Holding a mai avut 43 de contracte atribuite direct de autorități publice. Valoarea acestora se ridică la 7,3 milioane de lei, conform SEAP, 6,3 milioane venind de la autorități publice din județul Arad. Cel mai mare contract atribuit direct a fost la Sântana, pentru amenajarea unui sens giratoriu și asfaltarea unei străzi, valoarea acestuia ridicându-se la aproape 900 de mii de lei. Inteco Holding SRL a avut, în 2021, conform Ministerului Finanțelor, o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de lei, un profit net de peste 4 milioane de lei și un număr mediu de 155 de angajați.
Vă amintim, joi dimineață, polițiștii au efectuat percheziții în mai multe puncte de interes în cazul unui dosar de evaziune fiscală în domeniul exploatării resurselor minerale. Mai exact, aceștia au descins la o balastieră de pe drumul Horia-Șiria, la alte puncte de lucru ale aceleiași firme și la domiciliul unui bărbat din Sebiș. Firma de la balastieră este acuzată că, în 2020 și 2021, a scos ilegal peste un milion de tone de agregate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4 milioane de lei la bugetul de stat.
Citește și:
Un milion de tone de nisip și balast, exploatate ilegal de la Horia
Percheziții la o balastieră din județul Arad. Prejudiciul, estimat la 4 milioane de lei
Trimite articolul
Xastia au distrus si drumurile au incarcat tot timpul 50 60 de tone pe bascule !autoritatile statului sunt complice daca au cumparat nisip fara sa verifice legalitatea
-
Pe cate hectare au distrus arabilul roditor ca sa faca unii avere vanzand balast in Ungaria ?
Ce zici Ghita ? Îl scoti sau îi dai drumu in pestera ? Tremura chilotii pe CJA ?
-
nu are nici o treaba CJA . din contra CJA duce o lupta cu cei cu supratonaj pe drumurile refacute de acestia….
nota 2 stai jos!!-
CJ…În toate județele sunt primi care”protejeaz”nu cred ca gratuit aceasta super profitabila afacere cu balast&nisip
-
Surprins ai rămâne dacă ai afla ca tocmai cu voia lor se practica aceste lucruri
-
Nu se va întâmpla nimic, trăim în România. Am mai văzut filmul asta de câteva ori și rezultatele s-au lăsat așteptate. Suntem o țară coruptă până în măduva oaselor.
-
Si asa “se nasc oamenii de afaceri”
“a scos ilegal peste un milion de tone de agregate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4 milioane de lei la bugetul de stat” – deci prejudiciul a fost 4 lei pe tona. Buna poanta, mai calculati putin ca ceva nu se leaga.