Având în vedere pericolul pe care îl reprezintă jocurile pe internet, în particular fenomenul „Balena albastră”, în fiecare unitate şcolară din județul Arad vor fi convocate comisiile diriginţilor şi se vor organiza şedinţe cu părinţii, pentru a-i avertiza privind pericolul la care se expun elevii care joacă astfel de jocuri pe internet. De asemenea, consilierii şcolari vor programa de urgenţă şedinţe de consiliere pentru atenţionarea elevilor asupra pericolelor la care se expun prin accesarea jocurilor de pe internet.
Despre joc
Jocul „Balena Albastră” atrage după sine consecințe deosebit de grave, atât psihice cât si fizice putând atrage chiar și sinuciderea celor care intră în joc. Grupul țintă este reprezentat de adolescenții vulnerabili, nesupravegheați de părinți, se arată într-un material informativ în cadrul campaniei iniţiate de Fundaţia ProPrietenia Arad. După ce tinerii intră în joc primesc un set de sarcini din partea unui „mentor” pe care aceștia trebuie să le îndeplinească și să dovedească împlinirea lor prin imagini foto de tip „selfie” sau prin înregistrări video. Sarcinile cuprind, printre altele, vizionări de filme de groază la ore matinale, ascultare de muzică tendențioasă, care îndeamnă la sinucidere, automutilare cu diferite obiecte care pot produce tăieturi/înțepături iar, în cele din urmă aceștia sunt îndemnați spre sinucidere.
Ajutor de la „ Pro Prietenia”
Campania online „Why be a king if you can’t wear your crown?”, lansată în data de 17 martie 2017 de către fundația Pro Prietenia are ca scop informarea publicului larg din Arad cu privire la riscurile asociate acestui joc. De asemenea, organizatorii și-au propus informarea părinților cu privire la indicatorii de victimizare precum și a tinerilor care sunt vizați de acest joc cu privire la consecințele deosebit de grave care pot decurge din acesta.
Astfel, persoanele care sesizează modificări de comportament în rândul tinerilor sunt rugate să analizeze cu deosebită atenție posibilele surse și să se adreseze de îndată autorităților abilitate pentru a primi ajutor în gestionarea situației născute ca urmare a intrării în jocul sus menționat. Pentru informații suplimentare Fundația Pro Prietenia Arad poate fi contactată telefonic la nr. 0257/210.606 sau prin e-mail la adresa contact@proprietenia.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!