„Înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED, extinderea sistemului de iluminat existent, achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii se numără printre activităţile ce se pot realiza prin acest program”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.
Sumele disponibile pentru finanţare variază în funcţie de categoria UAT, astfel: comune cu populaţie de până la 5.000 de locuitori – 1.000.000 de lei; comune cu populaţie de peste 5.001 locuitori – 2.000.000 de lei; oraşe – 3.000.000 de lei; municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – 50.000.000 de lei; municipii de rang I – 6.000.000 de lei; municipii de rang II – 5.000.000 de lei.
De menţionat că Ghidul de finanţare este în dezbatere publică, fiind publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Trimite articolul
XSa ne spuna domnul Biluță ăsta, de ce de o vreme iluminatul public porneste destul de tarziu i
-
Pentru ca este programat sa porneasca la anumite ore functie de gradul de iluminare al zilei, pentru ca este cu senzor si porneste numai cand sesizeaza pe cineva prin preajma! La haur nu v-au invatat? De fapt, cine sa va invete, ca acolo nu se stie limba romana, doar rusa!