„2793 de zile. Atât s-a lucrat la proiectul de reabilitare a Bastionului Theresia din Timișoara. O echipă formată din 46 de profesioniști din diverse domenii (artă, arhitectură, instalaţii, restaurare, sociologie) au căutat soluții pentru un raport optim al spațiului public cu monumentul istoric”. Aceasta este una din informaţiile oferite ca teasing de tinerii din Arad care au reuşit să pună pe picioare un serial de dialoguri despre arhitectură şi design, tinerii de la CitiZenit. Ce propun aceştia tuturor arădenilor interesaţi de aceste domenii? Încă un „Dialog despre arhitectură și design – intervenție în spațiul public”, adică încă o discuţie de miercuri, de data aceasta despre cetăţi. E vorba de seria de discuții, prezentări și workshopuri la Clubul ABC din Piaţa Avram Iancu, „în care explorăm modalități de cunoaștere, integrare și intervenție în spațiul public prin prisma conceptelor venite din domeniul arhitecturii și designului”, spun membrii Asociaţiei CitiZenit. Dialogurile „nu se adresează unui public specializat, ci doar interesat – de confortul oferit de spațiile publice și resursele pe care le avem pentru a îmbunătăți şi transforma oraşele în care trăim”.
Miercuri, pe 2 martie, arădenii au şansa să se întâlnească cu Marius Miclăuş, arhitect timişorean, coordonatorul proiectului de reabilitare a Bastionului Theresia, din Timişoara. Acesta vine să vorbească despre ce a însemnat efortul de a lucra la acest proiect. Apoi, împreună cu Amalia Ignuţa, arhitect arădean, îi va provoca pe participanţi la o discuţie despre câteva din oportunităţile şi provocările unui posibil proiect de reabilitarea a Cetăţii Aradului.
Pe scurt, un dialog despre arhitectură şi design, cu Marius Miclăuş şi Amalia Ignuţa, despre „Bastionul Theresia vs Cetatea Aradului”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!