UPDATE. În final, presa a ocupat locul al doilea fiind devasată de poliţiştii de la Conop care au făcut sarmale.
Forţele de ordine au deschis focul în cursul dimineţii! Ostilităţile au debutat de dimineaţă, în jurul orei 9,00, cu foc deschis sub cele 17 ceaune, câte unul pentru fiecare tabără beligerantă. Pentru început, fiecare a folosit strict muniţia convenţională : ulei, ceapă, legume. Abia după ce acestea s-au epuizat, respectiv, dunstuit, s-au pus în încărcătoare felurite tipuri de gloanţe : carne de porc, de vită (de Kobe, nu am observat), de pasăre şi de alte necuvântătoare, fie crudă, fie semipreparată sau preparată.
Ca observator, am depistat şi noutăţi în domeniu, cum ar fi osul mort, adus din Ungaria de către chef Romică Dubăţ. Fiind de-al nostru, recunosc, comportându-mă în flagrantă contradicţie cu etica profesională (am scuza că nu sunt bucătar) i-am şoptit că la unul dintre ceaune s-a pus porc vietnamez.”Aş, e vrăjeală” mi-a zis Romică.
La această oră, s-a trecut deja la artileria grea : zeci de tipuri de condimente, în stare naturală sau combinate şi preparate sub formă de pastă, mai usturătoare decât ordonanţele de guvern ale lui Ponta sau replicile pline de cianură ale lui Băsescu. Acestea vor fi, probabil, elementele decisive pe baza cărora va lua decizii şeful juriului, Ioan Brândeş, maestru bucătar, din Ungaria, respectiv Gyula. El a fost chemat să arbitreze concursul de gătit organizat de către IPA(asociaţia Internaţională a Poliţiştilor). Doar presa are „soldaţi” strict din municipiu, ceilalţi apelând la garnizoane din mai multe oraşe sau comune ale judeţului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!