Consilierii locali municipali sunt chemaţi vineri, 31 ianuarie, să voteze un proiect de hotărâre „privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții <C.N.I.> SA, pe bază de protocol, a terenului proprietate a Municipiului Arad, în suprafață de 14.000 mp, situat în strada Cetății nr. FN, în vederea și pe perioada realizării de către <C.N.I.> SA a obiectivului de investiții – Construire bază sportivă TIP 1 din Municipiul Arad, județul Arad”.
Practic, este vorba de construirea unei baze sportive cu următoarele funcțiuni: teren sportiv fotbal 105m X 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren sport mic 20 mX 40m pentru minifotbal, handbal, baschet, clădire pentru vestiare şi administrativă, parcare pentru autovehicule și autocar.
Potrivit Companiei Naționale de Investiții, construirea bazei sportive TIP 1 de pe strada Cetății din Arad a fost introdusă pe Lista sinteză a Subprogramului „Complexuri Sportive”, aprobată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în octombrie 2019. Consiliul Local al Municipiului Arad trebuie să asigure viabilizarea amplasamentului conform documentelor urbanistice cu respectarea reglementărilor în vigoare, finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electricitate, apă, canal, gaz ) să asigure în condițiile legii suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului, iar după preluarea amplasamentului și a obiectivului realizat să menţină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani.
Aşa nu!
Reamintim, Compania Naţională de Investiţii a finanţat şi construirea Bazinului de înot din Subcetate. A fost nevoie însă de… zece ani pentru realizarea investiţiei! Încă din anul 2009 – pe vremea Guvernului Boc – Primăria Municipiului Arad a promovat proiectul privind construcţia bazinului în cadrul programului „Bazine de înot” al CNI. Proiectul a obţinut finanţare de la Guvern în 2011, cu termen iniţial de execuţie 2013. După câteva luni, însă, odată cu schimbarea puterii politice, finanţarea a fost blocată. Proiectul a revenit în actualitate în 2015, când Guvernul Ponta a alocat banii necesari pentru investiţie. Lucrările au început în toamna aceluiaşi an, având termen de execuţie decembrie 2016. Desigur, s-au înregistrat întârzieri, astfel că bazinul a fost finalizat de-abia în 2018. La începutul lunii octombrie 2018, CNI a realizat recepţia lucrărilor, în martie 2019 s-a făcut inaugurarea şi de-abia în mai 2019 bazinul a fost deschis publicului. După doar trei luni a intrat în reparaţii, fiind redeschis în august 2019.
Să sperăm că noul proiect privind Baza sportivă de pe strada Cetăţii va avea un parcurs mai puţin sinuos şi un termen de execuţie mai scurt…
Trimite articolul
XMai bine un Kaufland.
-
Nelu ai o idee in capul ala si aceea e fixa ?
Dar trotuarul ala de la podul rurtier pe partea cu bazinul ca si curatarea curbei ca sa se poata traversa in siguranta catre coborararea spre cartier respectiv trotuarul ap aceeasi parte pana la traversarea catre Activ, cand aveti de gand sa il faceti ? Deja pe partea opusa dalele sunt dizlocate ba chiar sunt gropi in trotuar, nici pe acelea nu puneti sa le repare ?