Licitaţie pentru pasarela spre Ştrandul Neptun, într-o lună, sens giratoriu lângă Cetatea Aradului, pe masa aleşilor locali, un puţ pentru apă termală şi banii primiţi de la Guvern, toate supuse votului aleşilor pe 30 iulie, şi demararea, în viitorul apropiat, a celei de a doua etape de modernizare şi extindere a ştrandului.
Toate acestea au fost prezentate ieri de primarul Gheorghe Falcă. Edilul a precizat faptul că cele 33,6 miliarde de lei vechi primite de la Guvern (Ministerul Turismului) pentru Ştrandul Neptun vor fi cuprinse în rectificarea de buget ce va fi supusă votului pe 30 iulie şi că sumele vor fi direcţionate spre două obiective: pasarela spre ştrand (care are studiul de fezabilitate aprobat) şi realizarea unui puţ pentru apă termală.
Puţul a fost însă inclus şi în etapa a doua de modernizare a ştrandului, pe care Primăria vrea să o realizeze acum şi pe fonduri structurale. „Vom depune aceste documente pe fonduri structurale şi atunci cota noastră de participare va fi chiar apa termală”, a precizat Gheorghe Falcă. Primarul nu s-a ferit să precizeze că, odată ce se obţin fondurile, în zona în care se ţin acum concertele şi unde va fi forat şi puţul, se vor realiza câteva bazine de înot. În două săptămâni, Primăria ar urma să depună documentaţia pe fonduri structurale.
Sens giratoriu pe hârtie
Tot ieri, edilul a scos la iveală două planşe cu viitorul sens giratoriu de la intrarea la ştrand, sens situat în apropierea Cetăţii, proiectul care cuprinde această investiţie regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei de la finele lunii. Cât priveşte momentul în care acest obiectiv va fi realizat, primarul nu a avansat niciun termen, ci a precizat doar că bani nu sunt, pe moment, în buget pentru această investiţie şi că ar fi nevoie de o rectificare bugetară, după ce sumele ar fi identificate.
Licitaţie la pasarelă
Primul obiectiv la care lucrările vor începe cu siguranţă în acest an pare a fi pasarela. „Licitaţia va fi organizată într-o lună şi jumătate, pentru că în acest caz avem studiul de fezabilitate realizat şi avem şi banii necesari, anul acesta, pentru a putea să-i dăm drumul”, a precizat Falcă.
Bani, pe jumătate
Sumele necesare realizării obiectivelor deja propuse aleşilor nu se regăsesc însă în buget. Banii primiţi de la Guvern acoperă, după estimări, doar jumătate din sumele necesare pasarelei şi puţului. Edilul crede că pasarela va costa undeva pe la un milion de euro, iar puţul tot atâta.
A.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!