Pe 1 ianuarie 2021, la nivelul județului Arad erau înregistrate 14.125 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2, număr care a ajuns la finalul anului la 42.943. Astfel, în decursul anului s-au înregistrat 28.818 de cazuri în Arad, în medie 2.400 pe lună. Numărul vindecărilor a crescut și el de peste 3 ori. Pe 1 ianuarie 2021, în Arad se raporta un total de 12.885 de vindecări, numărul ajungând la finalul anului la 40.772. Cu o creștere de 27.887, media lunară a fost de aproximativ 2.324 de persoane declarate vindecate. Tot aproape triplu a ajuns și numărul deceselor Covid-19 raportate de Direcția de Sănătate Publică Arad. De la 581 de decese înregistrate până la 1 ianuarie 2021, județul Arad a ajuns la 1.667 de decese ale unor persoane infectate, raportate până la 31 decembrie 2021. Cu 1.086 de decese înregistrate anul trecut, Aradul a ajuns la o medie de aproape 3 decese Covid-19 în fiecare zi, în 2021.
Numărul cazurilor active, la 1 ianuarie 2021, era de 659, dintre care 153 la persoane internate în spital și 506 la persoane izolate la domiciliu. Pe 31 decembrie 2021, numărul cazurilor active era de 504, dintre care 88 la persoane internate în spital și 416 la persoane aflate în izolare la domiciliu.
Octombrie a fost „vârful”
Ziua cu cele mai multe cazuri raportate a fost 23 octombrie. Atunci, Direcția de Sănătate Publică Arad transmitea un număr de 508 cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2, 223 de vindecări și 17 decese. Tot în octombrie a ajuns la punctul maxim și incidența cazurilor, la nivel județean. Pe 31 decembrie, conform datelor oficiale, incidența înregistrată în județ era de 10.9 cazuri la mia de locuitori. Cu o zi înainte, pe 30 decembrie, se înregistra și cea mai mare incidență în municipiul Arad: 13.23 cazuri la mia de locuitori.
În top, dar cu cifre mici
Finalul anului 2021 a găsit Aradul cu cifre mai mici, însă în top în ceea ce privește incidența cazurilor de coronavirus. Cea mai mare incidență la nivel județean era înregistrată în Arad – 1.1 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivel de unități administrativ teritoriale, cea mai mare valoare din țară era raportată la Șilindia – 6.89 cazuri la mia de locuitori.
Testele, pe zece luni
În ceea ce privește testele efectuate, statistica Ministerului Sănătății este publică doar pentru perioada martie-decembrie 2021. În cele zece luni cu date disponibile, la nivelul județului Arad au fost procesate 117.264 de teste Real Time-PCR și 136.258 de teste rapide antigen. Cele mai multe teste au fost realizate în luna octombrie – 44.051, iar cele mai puține în iunie – 14.916.
Statistica națională
În România, numărul cazurilor a crescut în 2021 cu aproape 1.172.947, iar cel al vindecărilor cu 1.168.666. Numărul deceselor a crescut cu 42.860. Pe 1 ianuarie 2021, numărul cazurilor era de 637.395, cel al vindecărilor era de 571.333, iar cel al deceselor era de 15.919. Pe 31 decembrie, numărul cazurilor ajunsese la 1.810.342, cel al vindecărilor la 1.739.999, iar cel al deceselor la 58.779.
Trimite articolul
XAsta in conditiile in care s-a ajuns la 40% vaccinare… presupun ca daca nu eram “prostii europei” poate nu eram singurii din lista verde acum, asa cum unii “destepti” nu au fost in lista verde niciodata de cand au fost aceste liste pe culori implementate.
De la vaccin, cu siguranță😂😂😂
De ce am nevoie de vaccin gripal in fiecare an?
Vaccinul gripal este necesar in fiecare sezon de gripa pentru doua motive. In primul rand, raspunsul imun al organismului la vaccin scade in timp, iar administrarea anuala ofera o protectie optima. In al doilea rand, virusurile gripale sunt in continua schimbare, iar continutul vaccinului gripal este revizuit in fiecare an si, uneori, este actualizat pentru a tine pasul cu modificarile virusurilor gripale. Nu este o situatie neobisnuita ca virusurile gripale care circula sa se schimbe si sa apara tipuri noi de virusuri (variatie antigenica), de aceea vaccinarea se face in functie de tipul de virus care circula in anul respectiv. Organizatia Mondiala a Sanatatii a dat indrumari cu privire la compoziția vaccinului gripal sezonier 2019/2020 in aprilie si a actualizat informatiile in luna mai, 2019. Pentru cea mai buna protectie, toata lumea, incepand cu varsta de 6 luni, ar trebui sa se vaccineze in fiecare an.
Nimic nou sub Soare . Mai puțin pentru tâmpiții antivaccinisti 😂
-
Da ia zi tu ai bagat si antigripalul pe langa astalat minune? si cum se face ca la antigripal nu iti trebuie boostere de doua ori pe an?
-
Concluzia este: la foarte puțină minte dai de mâncare! Atât!
-
Sezonul gripei incepe din octombrie si tine pana in mai, insa specialistii recomanda vaccinarea inainte de debutul sezonului gripei pentru a-i oferi organismului sansa sa isi construiasca imunitatea pentru virus, dar exista beneficii chiar daca vaccinarea se face mai tarziu. In general, vaccinarea impotriva gripei ar trebui sa inceapa imediat ce vaccinul devine disponibil, in luna octombrie/noiembrie. Vaccinul trebuie oferit pe tot parcursul sezonului de gripa, inclusiv in luna ianuarie. Cum organismul produce anticorpi pentru a ne proteja impotriva infectiei cu virus gripal in aproximativ doua saptamani dupa administrarea vaccinului, este recomandat ca persoanele sa se vaccineze din timp, astfel incat sa fie protejate inainte ca gripa sa inceapa sa se raspandeasca in comunitate.
-
Multumim pt informatiile utile dottore, e bine de stiut, poate ne lamuresti si care e asemanarea dintre “vaccinurile” mARN anti-covid si cel antigripal in afara de faptul ca se administreaza intramuscular.
-
Unui licențiat ca tine nu am ce ii spune😂😂
In urâtă zodie te-a … Coana mămica ta.-
Vad ca insisti sa-ti reconfirmi idiotenia… nu-i nevoie, stie deja toata lumea bai hemoroid antropoid
-
😂😂😂
-
-
-
Astfel, se poate observa profunzimea analizei psihologice a personajelor, constând într-o mare masură în descrierea uimitoare a trăirilor acestuia în momentele de sărbătorile de sfârșit de an. Dacă mă cobor la mintea voastră o sa dau de petrol,…poate sunt un prost dar când mă uit în jur mă liniștesc. Până să vă ”cipeze” Bill Gates, eu cred că voi v-aţi ”cipat” singuri cu ditamai soiul de prostie…
Keep calm and health (Vând menta gata frecată în cantitați industriale. Calitate superioară) versus like know-it-alls (~atotștiutorilor)
de exemplu Scapa cine poate & Cat de cr…in poti fi???
–
https://www.youtube.com/watch?v=-JCPbabxqSc
-
Iar eu vand extract concentrat de pin cu care cand te dai ai sa mirosi ca un kkt intre brazi… ai reusit sa faci o postare care nu are nici o legatura cu subiectul ci e doar un atac trollistic la persoana, intre timp beleste ochii tai tampi la un alt filmulet poate inveti ceva “educatule” https://rumble.com/vpw1y9-the-covid-vaccines-were-designed-to-fail.html
sărbători în loc de sărbătorile