Cheltuielile bugetului general consolidat sunt în suma de 444,9 miliarde lei (39,8% din PIB), în creștere cu 20,5 miliarde lei (4,8%) față de anul trecut. Bugetul este condiționat de nevoia finanțării măsurilor pentru combaterea pandemiei, care însumează 3,8% din PIB. În bugetul pe anul 2021, pentru sectorul de sănătate sunt prevăzute 58,3 miliarde lei, cu 1,4 mai mult decât în 2020 și cu 6,1 miliarde lei mai mult decât în anul 2019. Și învățământul rămâne un sector prioritar, sumele alocate pe întreg domeniul de administrația centrală și locală se ridică la valoarea de 39,6 miliarde lei (3,6% din PIB), cu 2,2 miliarde lei mai mult decât în anul 2020.
Sergiu Bîlcea remarcă o creștere a ponderii investițiilor în anul 2021 față de 2020, posibilă prin diminuarea cheltuielilor cu bunurile și serviciile, a cheltuielilor de personal, a asistenței sociale. „Bugetul propune pentru investiții 61,5 miliarde lei, respectiv 5,5% din PIB, mai mult de jumătate din această sumă fiind pentru finanțarea proiectelor din fonduri externe nerambursabile (52,3%). Aceasta este componenta care poate deveni un motor pentru susținerea creșterii economice. Investițiile reprezintă 13,8% din totalul bugetului”, susține deputatul PNL.
Trimite articolul
XUneori te poți întreba, oare în ce fel recompensează ilustrul parlamentar articolele pline de adevăruri pina acum necunoscute omenirii.Desigur este o sursa de existenta onesta pentru unii care scriu,desigur dezinteresat și animați de dorinta de a cunoaște idei din putul gândirii.
Mda, investitiile vor fi cu cei aproape 80 miliarde de euro ce vor venii de la UE, dedicati excusiv investitiilor, nu papati pe salarii babane la stat si imensele facilitati. Statul nu are bani de investitii proprii, nu mai muntiti atata. oricum bugetul e deficitar la toate capitolele, nu aveti bani sa faceti 10 km ade autobanda, un rahat de viaduct, nu mai zic de spitale moderne care se fac din donatii private, voi veniti sa taiati ,,pamblici,, doar. Spuneti clar ca din banii dati de UE se fac aceste investitii. Bineinteles baietii ,,destepti,, si de ,,gasca,, isi fraca mainile deja cand aud de purcoiul de bani. Vom asista peste cativa ani la medierea diverselor sifonari de pe plaiurile mioritice cu aceste fonduri. Stim si loco divesri ,,sifonari,, de meserie, de la simpli primari pana la elitele politicului.
-
Pe programele PNDL si prin Compania Nationala de investitii tovarase aradeanul s-au bagat pana acuma din banii colectati la buget (din taxele si impozitele tarii si din imprumuturi) miliarde si chiar zeci de miliarde de euroi in investitii! Lucrarile au constat (si se deruleaza si in continuare) in retele de apa, canal, statii de epurare si tratare, terenuri si sali de sport, bazine de inot, stadioane si in special asfaltari de drumuri: in sate, in comune, intre comune, in orasele, in muncipii(muncipii pentru nostalgici)! Iar la fondurile europene sa stii tovarase aradeanul ca cofinantarea statului roman este de pana la 50% din valoarea intregului proiect! UE iti finanteaza 85% din lucrarea propriu zisa dar intocmirea documenattiilor SF, PT, avizare, exproprieri, TVA, etc. cad in sarcina exclusiva a statului roman! Deci tovarase aradeanul cand de exmplu vei circula pe o autostrada in romanica (avem circa 930 km in exploatare si circa 300 km in executie , mai uita-te pe forumul peundemerg.ro), pe un drum national-european executat sau reabilitat cu fonduri europene sa stii ca aproape jumatate din investitie este achitata de statul roman! Idem pentru cai ferate, infrastructura de apa si canal,salubrizare, mediu, energie, etc.
Minciunile hotilor moderni promovate de ziarele lor
Chiar nu aveti rusine?
Intr-o lume normala, erai la căpșuni nu in parlament!
-
Nici la căpșuni, că-i leneș, obez și prost
Scuze, dar m-am plictisit de clișeele astea. Ai ceva de spus concret, dincolo de niste cifre de statistică, deci? Dacă nu ai ceva sa ne spui concret, nu mai veni cu cifre seci, doar ca să îți mai faci si tu nitel reclama, ca in rest esti complet absent! Te-ai uitat la podcastul lui Mihai Morar cu Ilie Bolojan? Acel om are ceva de spus, ar fi bine sa mergeți sa luati ore de la el, inclusiv de bun simt! Altfel rămâi la stadiul de marca, care încearcă să se bage în seamă cu nimicuri!
-
Esti foarte destept, deci vrei ceva concret in loc de cifre seci. Fain
Esye foarte bine daca se gasesc solutii pentru investitii, in conditii grele de criza economica. Felicitari!