Vor să ridice trei tobogane în zona bazinelor mari (zona I a ştrandului), dar, deşi au trecut la treabă încă din toamna anului trecut, la capitolul realizări cifra e tot zero. Este vorba de Primăria Arad, care a anunţat de mult timp intenţia de a realiza trei tobogane la ştrand şi a şi trecut de la vorbe la fapte. A scos la licitaţie în toamna anului trecut procedura de achiziţie a acestora însă nici o firmă nu s-a arătat interesată să ridice cele trei obiective în contul a aproape 150.000 de euro.
În primăvară, Primăria Arad a decis să mai pluseze la capitolul sume oferite pentru investiţie şi a scos la licitaţie încă o dată lucrare pe care atunci era dispusă să plătească aproape 170.000 de euro.
Nici această ofertă nu a fost pe gustul vreunei firme, deşi telefoane şi cereri de informare au venit pe adresa Primăriei Arad. Totuşi nici una dintre societăţi nu s-a înscris la licitaţie.
Sezonul estival şi-a intrat în drepturi, dar, în pofida acestui fapt, Municipalitatea nu a reuşit să le ofere arădenilor investiţia care avea deja banii prevăzuţi în buget. Executivul nu şi-a pierdut definitiv speranţa. A scos la licitaţie, încă o dată, această lucrare (pentru a treia oară), dar într-o altă prezentare. Din cererea iniţială, Primăria Arad a decis acum să renunţe la unul dintre tobogane, cel şerpuitor, pentru celelalte două Municipalitatea fiind dispusă să plătească până la 170.000 de euro.
Dacă nici acum oferta Primăriei nu va fi pe placul societăţilor e posibil ca executivul să renunţe la acest tip de lucrare. Deşi, dacă ţinem cont că bazinul destinat toboganului pâlnie este deja licitat iar lucrarea va urma să fie executată în scurt timp, în apropierea bazinului mare şi în vecinătatea zonei în care se doreau amplasate iniţial cele trei tobogane, e posibil ca executivul să schimbe regulile jocului şi să propună o altfel de lucrare.
Planurile iniţiale
Dorinţele iniţiale ale Primăriei Arad vorbeau de identificarea în urma licitaţiei a unei firme care să proiecteze şi să execute trei tipuri de tobogane cu grad diferit de dificultate: tobogan tip compact conform SR-EN-1069-1, tobogan acvatic tip „Wide Slide”şi tobogan acvatic tip „Space Hole” conform SR-EN-1069-1.
În caietul de sarcini se specifica faptul că toate toboganele vor trebui să pornească de pe aceeaşi platforma de start, situată la 8 metri înălţime, care va trebui să fie fabricată din oţel galvanizat la cald, cu respectarea normelor europene cu privire la spaţiul minim prevăzut, pentru numărul maxim de utilizatori.
adriana.barbu@informmedia.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!