ARAD. Gata, e oficial: reabilitarea termică a blocului de la Podgoria, acolo unde se desfăşoară o adevărată telenovelă începând din luna octombrie 2020, intră în pauză. Într-o conferinţă de presă, viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, a anunţat că proiectul va intra în pauză forţată, urmând ca, în data de 10 octombrie, să fie reziliat contractul în vigoare cu firma Fildo Starcons.
„Proiectul a evoluat prost, chiar dacă am solicitat constant constructorului să remedieze problemele sau să grăbească lucrările. Drept urmare, pentru că nu a reuşit să respecte obligaţiile contractuale, contractul va fi reziliat cu data de 10 octombrie. Situaţia a degenerat pe acel şantier, iar constructorul şi-a luat schelele şi a plecat”, a declarat Faur.
Acesta anunţă că urmează să fie realizată o expertiză a lucrărilor care au rămas de executat şi va fi lansată o nouă licitaţie.
„Sperăm să găsim un constructor care să finalizeze lucrarea până la finalul anului 2023, acela fiind termenul limită al exerciţiului de finanţare europeană pe care este realizat acest proiect”, a mai spus viceprimarul Aradului.
Acesta a precizat că, între timp, administraţia trebuie să găsească o soluţie pentru a proteja locuitorii din blocul de pe Bulevardul Revoluţiei, numărul 26-38, ţinând cont de faptul că vine toamna şi iarna, cu ploi şi ninsori care ar putea afecta apartamentele din blocul cu pricina.
Un proiect ratat
Contractul cu Fildo Starcons a fost semnat în 22 octombrie 2020, iar termenul de finalizare ar fi trebuit să fie 24 martie 2022. Valoarea contractului este de aproximativ trei milioane de lei, două venind de la Uniunea Europeană si Primărie și aproape un milion de la locatarii celor 146 de apartamente din bloc. Potrivit proiectului, erau prevăzute lucrări de termoizolare a pereților exteriori, termo-hidroizolare a planșeului peste ultimul nivel, termoizolare a planșeului peste subsol, înlocuire a tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă energetic și închidere a balcoanelor etc. În luna mai a acestui an, lucrările erau realizate în proporție de aproximativ 53%, iar de atunci până prin luna august nu s-a avansat prea mult, procentul ajungând la maximum 60%.
Lucrarea nu a fost una fără probleme, în repetate rânduri locatarii plângându-se că le plouă în apartamente. Probleme au fost, însă, nu doar la planșeul de deasupra ultimului nivel, prin care a plouat în repetate rânduri, ci și la tâmplăria de PVC. Zeci de apartamente s-au ales cu ferestre care nu stau închise, iar unii dintre locatari au acum balcoane închise… parțial. Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad, a efectuat în luna mai o vizită pe șantier, unde s-a declarat nemulțumit de mersul lucrurilor. Atunci, reprezentantul firmei a „amenințat” că ar putea renunța la lucrare, din cauza prețurilor mari la materialele de construcție. În final, acolo s-a ajuns: contractul va fi reziliat. Dacă proiectul va fi încheiat sau nu, alături de un alt constructor, rămâne de văzut.
Trimite articolul
XOare firma v-a plati daune si depagubiri?
Nefiind reabilitat locatarii vor plati impozitul marit , asa cum este o hotarare de Consiliu Local ?
Sa zicem ca treaba e complicata cu oameni si materiale bune plus din partea asociaților măcar mâncare si o organizare care sa se facă lucrările treptat se vor vedea si celelalte benefici.
Cum naiba ati prostit oamenii sa plateasca cate 6800 de euro de caciula ca si cofinantare? pai cu banii astia renovau singuri blocul fara sa sifoneze nimic prietenii primariei!
-
Matematica, mama ei: 1.000.000 RON/4,9/146=aprox.1.400 EUR/APARTAMENT
-
sigur a vrut să spună 6800lei, cam atata e…
-
Daca s-a platit comisionul aferent, ce mai conteaza cand se termina lucrarea si cu cine…
daca a castigat licitatia un analfabet din Sebis care nu stie sa-si scrie nici macar numele. Asa a fost ordinul…