Conducerea Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad recomandă asociaţiilor de proprietari, în ceea ce priveşte atribuirea locurilor de parcare dintre blocuri, „să nu se implice în derularea acestui program, care va genera mari probleme pe care nu le pot rezolva. Amenzile acordate de agenţii comunitari se pot contesta în justiţie, precedentul fiind în favoarea cetăţenilor pe modelul Buzău – Curtea de Apel Ploieşti, unde un model similar de amenzi a fost anulat de instanţa de judecată”.
Nemulţumiri
Situaţia a generat deja multe nemulţumiri în rândul locatarilor din acele zone, informează vicepreşedintele ULALA, Vasile Arion, „nemulţumiri care se vor amplifica pe măsura aplicării regulamentului Primăriei. Anul trecut, când totul era în fază de proiect întrucât se fundamentase proiectul de parcare pe baza numeroaselor cereri ale cetăţenilor Aradului adresate Primăriei, ULAL a solicitat acesteia şi a primit o sinteză a acestor solicitări (de parcări cu plată -n.r.) venite de la cetăţeni. Numeric, aceste solicitări au fost sub 10. Reprezentativ, nu?”, spune acesta.
„Măsuri pompieristice”
Amintind că niciuna dintre propunerile făcute de ULALA la dezbaterea publică pe această temă nu a fost luată în considerare, Vasile Arion subliniază: „Cum nevoia de bani era sufocantă, şi fiind în tradiţia actualilor reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, părerea societăţii civile nu a contat. Din motivele cunoscute, instituţia prefectului nu s-a sesizat. Abia acum locuitorii încep să realizeze ceea ce se întâmplă, pentru că problema locurilor de parcare nu va fi rezolvată. Neexistând o strategie integrată de regenerare urbană de ansamblu, cu măsuri pompieristice, de dictat, problemele se vor acutiza”.
JA – S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!