BUCUREŞTI. Judecătoarea Floriţă Boloş, de la Judecătoria Ineu, care a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, mai aşteaptă până îşi află o altă sentinţă de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Procesul lui Boloş a fost programat pentru data de 9 aprilie 2014, însă judecătorii de la instanţa supremă au preschimbat termenul, aşa că noua înfăţişare va avea loc de abia în luna iunie, mai exact pe data de 4. În tot acest timp, Floriţă Boloş se află în spatele gratiilor şi speră la spiritul de colegialitate al judecătorilor Înaltei Curţi, aceasta fiind singura şansă pentru ca ea să nu execute pedeapsa cu închisoarea. Floriţă Boloş a fost reţinută şi arestată în luna iunie 2013, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea 5.500 de euro şpagă pentru a da o sentinţă favorabilă într-un dosar ce urma să fie judecat de ea. Anterior acestui flagrant, anchetatori sub acoperire au mai mituit-o cu 12.000 de lei pentru o sentinţă favorabilă în alt dosar, Boloş făcându-şi treaba la momentul respectiv şi emiţând o sentinţă bună pentru mituitor.
Avea experienţă
Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, cei care au organizat întreaga acţiune, alături de SRI, a scos la iveală faptul că şpaga contra sentinţe era un lucru obişnuit la Boloş, aceasta declarând în mai multe rânduri faptul că a rezolvat dosare pentru diferite persoane contra sumelor de bani potrivite. Mai mult, judecătoarea îşi programa dosarele pentru a le aduce la judecată pe biroul ei. Boloş îi sfătuia pe mituitori ca, dacă primesc citaţii semnate de alţi judecători, să le ignore total şi să aştepte să fie contactaţi de ea sau de nora ei, şi aceasta fiind implicată în mai multe luări de mită. Curtea de Apel Timişoara a condamnat-o pe judecătoarea şpăgară la 4 ani de închisoare cu executare, iar nora ei, pentru că a colaborat pe parcursul procesului, a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei.
Nu e singura
Floriţă Boloş nu a fost singurul magistrat al Judecătoriei Ineu care a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara. Aurel Tripa, fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Ineu, a primit o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Însă acesta are noi probleme cu legea: este acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care DNA anchetează retrocedarea satului Nadăş, retrocedare care este suspectată că ar fi fost realizată pe baza unor fapte de corupţie.
CITESTE SI:
Citiți principiile noastre de moderare aici!