BRUXELLES. Un transport nepoluat al energiei în Europa. Aceasta este ținta europarlamentarilor care dezbat regulamentul privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 347/2013.
„În calitate de raportor al Parlamentului European din partea comisiei REGI, dezvoltare regională, am avut onoarea de a conduce ședința de negociere între grupurile politice pentru regulamentul privind transportul energiei. În cadrul acestui Regulament încercăm să găsim cea mai bună soluție privind tranziția spre un domeniu energetic nepoluant bazat într-o cât mai mare măsură pe energia verde. Vorbim despre transportul energiei și a gazului, nu despre producție. Astfel, subiectele majore abordate sunt crearea marilor coridoare de transport atât pentru electricitate, cât și pentru rețelele de gaz așa încât să se poată realiza, din punct de vedere tehnic, o piață unică europeană a energiei. Susținerea proiectelor pe gaz, transformarea infrastructurii în așa fel încât să poată fi adaptată transportului de hidrogen va fi un punct important în negocierile politice. Sigur că înțelegem susținerea energiilor regenerabile pe care ni le dorim cu toții, însă voi încerca să mențin acest raport într-o poziție echilibrată, în care necesitățile ecologice să fie îmbinate cu posibilitățile tehnice reale și cu asigurarea siguranței energetice a tuturor statelor membre din Uniunea Europeană. Aceștia sunt primii pași pe care îi facem în transformarea energetică, pași absolut necesari, tocmai de aceea este important să evităm cerințele extreme și să elaborăm o opinie care să poată fi un punct de plecare pentru revoluția energetică în pragul căreia ne aflăm”, a specificat Botoș.
Europarlamentarul arădean a mai adăugat și că „discuțiile cu specialiștii din domeniu m-au ajutat să-mi formez o opinie clară în ceea ce privește posibilitățile tehnice la nivel european, dar și la nivelul țării noastre. Ritmul de modificare a legislației, de elaborare a strategiilor în domeniu și de implementare a proiectelor trebuie mult accelerat pentru ca România să poată face față schimbărilor. Voi încerca să fac echipă cu colegii din țară, însă avem nevoie ca cei responsabili de acest domeniu, al energiei, să accelereze reformele pentru a nu rămâne în urma Europei”.
Trimite articolul
XD-le botos ,energia verde ,nepoluanta trebuie transportata in saci de bumbac !!!
-
Și totuși … am încercat să aflu ce experință are acest europarlamentar.
NU ARE UN C.V.publicat !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Și atunci cum a ajuns acolo ? Cum ne dă lecții ????????
Oare cat o fi platit grasul ca sa i se faca reclama???