Arad. Bradul de Crăciun a ajuns joi seară la Arad, după cum informa primarul Călin Bibarț într-o postare pe pagina de Facebook, iar vineri dimineață firma care se ocupă cu iluminatul în municipiu a început decorarea acestuia cu mii de luminițe. Bradul are 20 de metri, nu ne-a costat în acest an niciun leu (Primăria Arad a plătit doar transportul) și, cel puțin deocamdată, pare să arate mult mai bine decât cel de anul trecut, care din cauza aspectului jalnic a ajuns subiect de amuzament pe toate canalele de știri naționale.
Probabil încă de atunci a prins contur ideea achiziționării unui brad artificial, câteva modele fiind testate chiar în toiul acestei veri de către edil. Cu toate acestea, nu s-a reușit achiziționarea unui astfel de brad pentru că opoziția a votat împotriva alocării sumei necesare de 100.000 de euro. Prețul piperat, dar și greutatea unui astfel de „pom” – care ar putea deteriora esplanada – au fost motivele enumerate de către cei care au votat împotrivă.
Prin urmare, a rămas soluția clasică – a pomului de Crăciun natural – primarul Călin Bibarț exprimându-și speranța că acesta va fi ultimul an în care vom mai „tăia” un brad pentru municipiu. De altfel, în urmă cu o săptămână, primarul a inițiat chiar o dezbatere pe rețeaua de socializare, invitându-i pe arădeni să aleagă una dintre variante. Peste 2000 de comentarii a generat postarea cu pricina, arădenii înclinând spre varianta bradului artificial. Rămâne de văzut dacă edilul va reuși, până la urmă, să-și impună dorința.
Se „aprinde” în ajun de Moș Nicolae
Ca în fiecare an, în seara de 5 decembrie, iluminatul festiv și luminițele din bradul de Crăciun vor fi aprinse, ocazie cu care, în centrul Aradului, va fi așteptat și Moș Nicolae. Festivitatea va începe la ora 19:00, pe esplanada din fața Palatului Administrativ.
De asemenea, Târgul de Crăciun își deschide porțile sâmbătă, în trei locații: platoul din fața Palatului Administrativ, strada Romul Veliciu și Parcul Mihai Eminescu.
Târgul de Iarnă va fi deschis până în 10 ianuarie 2022, având următorul program:
– de luni până joi: între orele 13.00 – 21.00
-de vineri până duminică: între orele 11.00 – 21.00.
Trimite articolul
XRepede puneți foc insistați pina arde cu flacără altfel va costa impodobitul cit costa un Duster
Nu înțeleg de ce nu își plantează primăria mai mulți brazi de talie mai mare șî pe unul sa-l împodobească iarna..Ar contribui la oxigenarea și ozonarea aerului.
Repet! A tăia un pom/ brad, din județul Arad, nu inseamna dezastru ecologic! Toti tampitii care cred asta sa se abțină de la nevoile lor fiziologice, O ZI, ar face muuuult bine mediului! De asemenea, ar face la fel de mult bine, sa nu se mai scobeasca între dinti sau sa se șteargă la cur cu hartie 3 straturi! Sa trăiți bine!
-
Da nealcosu perfecta dreptate și mai puteți și lasă magazinul jumbo cai plin și ala numa de lucruri proaste care umple tomberoanele cu plastic căci atit țin
-
cred ca tine mai mult de impresia pe care o lasi, avand un brad ecologic transmiti si altora sa faca la fel….un brad intra-devar nu conteaza, dar conteaza cateva sute/mii pe care acela 1 ii poate salva.
*nu stiu daca stii in cat timp creste un brad ca acesta din poze…are nevoie de zeci de ani, deci nu e doar “un brad”
-
Ce intelegi prin ecologic?
Mai ecologic ca un brad natural nu este nimic, dupa taiere poate fi refolosit sau reciclat in multe moduri, dar si natural prin degradare/putrezire.
Cum poate fi ecologic un brad din plastic obtinut din țiței?
-
e de Craciun nu de iarna?
Nimeni nu s-a gandit la o rezolvare practica. In multe orase din strainatate bradul este dat de o firma iar aceasta se promoveaza la baza lui pe perioada sarbatorilor.Asa s-ar putea rezolva chiar achizitia unuia artificial( se semneaza parteneriat cu x firma pe 5ani si treaba e rezolvata) DAR incompetenta DOSPESTE in primaria Arad