ARAD. În ciuda ameninţării stropilor de ploaie (care au început să cadă – destul de serios – pe la orele amiezii), arădenii s-au îndreptat astăzi spre Ştrandul Neptun pentru a participa la un eveniment gastronomic de talie internaţională: Festivalul Internaţional de Gătit în Aer Liber.
După cum am fost informaţi, festivalul cuprinde mai multe niveluri.
În prima parte este concursul profesioniştilor (la bucătărie caldă), probă de 45 de minute, în care trebuie să pregătească două porţii (prezentare şi degustare), categoriile de azi fiind etnic şi pasăre.
În partea de prezentare artistică, este o expoziţie de artă culinară, care se desfăşoară pe tot parcursul zilei de astăzi (până la ora 18), categoriile competiţiei fiind platou rece şi desert.
În partea „Masters of flame” (probă la ceaun), este vorba de o categorie cu ingrediente surpriză primite din partea organizatorilor. Concurenţii au la dispoziţie 20 de minute să dea reţeta. Astăzi vor fi ciorbe şi supe iar mâine „fel de bază” (tocăniţă).
Tot mâine, duminică, se va desfăşura Campionatul Naţional de Pizza.
În festival participă concurenţi din toate culţurile ţării dar şi de peste hotare (din Israel, Slovenia, Serbia, Bulgaria). Iar juriul festivalului este format din mari maeştri bucătari internaţionali.
Citiți principiile noastre de moderare aici!