ARAD. În 2 Mai, dimineaţa, Adrian Buleu a declarat că s-a deplasat la Riviera, unde i-a văzut pe membrii familie Apostol, împreună cu câţiva lucrători ai Poliţiei însoţiţi de comisarul şef Nicolae Bătrîn, adjunctul IPJ Arad şi că a încercat să-i explice acestuia din urmă despre ameninţările lui Nicolai şi Samuil din seara de dinainte, însă acesta nu a vrut să stea de vorbă cu el.
„În 2 Mai, în jurul orei 10,00, m-am deplasat la Mădălina cu care am luat micul dejun. După 30 de minute am plecat spre Riviera. Acolo se afla familia Apostol, două doamne de la poliţie, patru inspectori de poliţie, domnul Bătrîn adjunctul şefului Poliţiei şi prefectul judeţului. Toţi cei prezenţi erau îngrijoraţi de soarta lui Abel. Am încercat să vorbesc cu domnul Bătrîn, adjunctul şefului IPJ Arad şi încercând să-i explic de afacerile lui Abel mi-a răspuns: „indiferent ce a făcut Abel, este şi va fi prietenul meu. Restul nu contează”, apoi am avut un schimb de replici legat de câteva controale trimise expres la firmă de dânsul, dar acesta m-a întrebat dacă s-a întâmplat ceva în urma controalelor. Astfel mi-am dat seama că nu aveam cu cine să comunic şi m-am aşezat la masă. Una dintre doamnele de la Poliţie m-a rugat să-i ajut şi am spus că în acest moment nu vreau să-i ajut”, a declarat Buleu judecătorului.
Obsesia pentru curăţenie
Apoi a explicat de unde i se trag acuzaţiile că ar fi şters urmele de sânge din restaurantul Riviera, ca urmare a presupusei crime comise. „Am discutat cu angajaţii mei întrebându-i de ce nu au făcut curat şi le-am cerut în mod expres să facă curat. În băi era mizerie pe pereţi. Cu o zi înainte, în 1 Mai, le-am cerut să spele pe jos în restaurant pentru că era zgură pe jos şi era foarte murdar, la fel şi în băi. Pentru că au făcut curat în viteză în data de 1 Mai, le-am cerut din nou să cureţe”, a precizat Adrian Buleu.
Sejur după dispariţia lui Abel
Apoi Buleu a spus că după câteva ore a plecat împreună cu iubita sa la Băile Felix, după ce în prealabil vorbise cu ea despre acest sejur, chiar cu o zi înainte, la micul dejun. „În 2 Mai în jurul orei 14,00 am sunat-o pe Mădălina, am luat-o din oraş şi am plecat spre Băile Felix. Am stat acolo 2 zile. Am văzut la tv ştiri despre dispariţia lui Abel. Fiind îngrijorat m-am întors. Pe drum m-a sunat soţia mea şi mi-a spus că nişte domni de la Poliţie doresc să mă întrebe despre camerele de supraveghere. M-am dus la Riviera unde m-am întâlnit cu poliţiştii. Mi s-a spus că sunt primul suspect în acel moment. I-am spus domnului comisar Pană că doresc să vorbesc despre problemele şi despre afacerile derulate de Abel”, a spus Buleu. Acesta a explicat instanţei că după întoarcerea de la Felix a observat că în restaurant era aceeaşi mizerie. „Am observat că în restaurant era aceeaşi mizerie, dezordine şi m-am ocupat personal de această problemă, inclusiv în băile resturantului”, a spus Buleu.
Ameninţat în continuare
„În zilele următoare am fost la Riviera, iar la un moment dat m-am deplasat în piaţa Catedralei pentru a cumpăra fitinguri şi racorduri pentru a pune în funcţiune bucătăria de la piscină. După ce am parcat maşina am constatat că acelaşi VW Passat negru care m-a urmărit înainte mă urmăreşte şi acum. Maşina a virat spre dreapta, spre Eminescu şi din partea dreapta a coborât Samuil. A venit la mine şi m-a întrebat dacă am dat foc la maşină. I-am răspuns că am făcut ce mi s-a cerut, apoi m-a întrebat ce-mi face familia. În continuare m-a ameninţat că dacă voi spune ceva mă va omorî pe mine şi familia, după care a plecat. Nu am mai cumpărat nimic. M-am dus la Riviera să le spun tot poliţiştilor”, a povestit Adrian Buleu.
„Am decis să nu spun nimic poliţiştilor”
„A doua zi am fost oprit în trafic. Eram cu Mădălina. Poliţiştii m-au lovit peste faţă, m-au înjurat, mi-au spus că au găsit maşina arsă cu urmele cadavrului în ea, cu urme de oase. Mădălina a fost pusă la pământ şi încătuşată. Când am ajuns la Poliţie am văzut ce tratament mi s-a aplicat şi am decis să nu vorbesc cu nimeni, să păstrez tăcerea. Mi-au cerut să recunosc. Am spus că nu pot să recunosc pentru că nu am omorât pe nimeni. Pe urmă am aflat că şi soţia a fost lovită, înjurată şi ameninţată şi i s-a spus că va ajunge în arest. La fel au păţit şi doi martori”, a declarat Adrian Buleu.
„Nu am avut posibilitatea să răspund acuzaţiilor aduse în presă”
Adrian Buleu a spus judecătorului că nu a avut posibilitatea să răspundă acuzaţiilor ce i s-au adus în presă. „Dată fiind starea mea de arest nu am avut posibilitatea să răspund la acuzaţiile aduse în presă. Am muncit tot timpul pentru restaurant şi Riviera. Abel, pe fondul consumului de alcool, crea situaţii tensionate având impresia că cineva îl fură. De fiecare dată încercam să aplanez conflictele şi nu am dorit să dau curs scandalurilor. Abel era foarte abătut când a venit din SUA. Era atent, prevăzător, renunţase la alcool. Aş dori să menţionez că singura altercaţie cu Abel a fost în 2011 când i-a adresat injurii soţiei mele. Era băut şi când bea era de nerecunoscut. I-am dat o palmă lui Abel, apoi a vrut şi el să mă lovească şi i-am dat un pumn. Apoi ne-am dat mâna şi ne-am cerut iertare reciproc. În rest am avut relaţii foarte bune. El zicea că eu aveam energia necesară pentru ceea ce făceam. Eu am investit acolo. Am cumpărat societatea la sfârşitul lui 2008, de la Filip Miuţescu, prieten cu primarul Aradului. Am convenit cu acea persoană ca societatea să rămână în acea formă, timp în care am început să fac investiţii şi doar în 2010 s-au perfectat înscrisurile. Am discutat cu soţia mea să vindem partea noastră” a spus Buleu.
Era de acord cu planurile lui Abel
Adrian Buleu ştia despre faptul că Abel Apostol dorea delimitarea obligaţiilor fiecăruia: Alina Buleu urma să se ocupe doar de alimentaţia publică, iar Abel Apostol de terenurile de tenis. „Am fost de acord cu propunerea lui Abel, dar nu s-a stabilit data de la care urma să procedăm astfel” a declarat Buleu.
Fuga angajaţilor
Totodată, Adrian Buleu a mai povestit că în noaptea de 1 Mai, uşa de la camera unde dormeau doi dintre angajaţii săi a fost spartă şi că de frică, aceştia s-au culcat în magazie. De asemenea, Buleu explică „fuga” angajaţilor săi în Moldova. „După întoarcerea de la Felix am constatat că angajaţii au plecat în Moldova. Cei doi au plecat cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar unul dintre ei trebuia să susţină examenul pentru şcoala de şoferi”, a declarat Adrian Buleu.
A negat
Buleu a negat în faţa judecătorului că i-ar fi spus iubitei sale „că a trebuit să dau foc maşinii pentru că Abel a fost împuşcat în ea de nişte prieteni” sau că „va fi bine pentru noi, dar cineva trebuie să moară”. Întrebat de judecător de ce nu s-a deplasat în zilele următoare la locul incendierii maşinii, Adrian Buleu a răspuns: „am avut intenţia de a mă deplasa, dar mi-am dat seama că nu are niciun rost” şi că „am aruncat cheia autoturismului incendiat pe geam întrucât nu mai aveam nevoie de ea”. Totodată, Buleu a negat că ar fi avut asupra lui cheia maşinii lui Abel: „niciodată nu am avut asupra mea cheia autoturismului lui Abel”.
Portmoneul lui Abel
Instanţa i-a cerut lui Adrian Buleu să clarifice şi dilema portmoneului lui Abel Apostol, despre care soţia lui Buleu a declarat că l-ar fi văzut în apartamentul lor şi care mai apoi a fost descoperit pe jos, pe drumul Arad-Oradea, imediat după dispariţia lui Abel. „În aprilie 2013, un client mi-a adus portmoneul cu actele lui Abel, spunând că l-a găsit în vestiar. L-am luat, l-am pus în maşină cu intenţia de a-l da lui Abel, dar am uitat. Pe la mijlocului lui aprilie am luat portmoneul în apartament şi l-am pus într-un sertar care stă tot timpul deschis. Portmoneul a fost văzut în acel loc de soţia mea astfel că l-am luat şi i l-am dat lui Abel. După ce s-a uitat la portmoneu, Abel mi-a spus că şi-a făcut o altă carte de identitate şi l-a pus pe bar unde a şi rămas. Eu nu am luat portmoneul şi nu corespunde adevărului că l-am aruncat pe drumul spre Felix. Pe parcursul deplasării nu am deschis geamul maşinii”, a încercat să clarifice Buleu problema portmoneului.
“Procurorul a spus că declar basme”
În ceea ce priveşte „afacerile” cu actele false pe care Buleu susţine că le-ar fi desfăşurat Abel Apostol, dar şi referitor la Nicolai şi Samuil, acesta a declarat: „sunt atât de multe aspecte care au legătură cu această afacere, dar ar însemna să dau concursul media. Ştiu că DIICOT face investigaţii pe acest subiect şi prefer să-şi facă treaba şi nu are sens să dau alte relaţii care să pericliteze ancheta. Las organele să-şi facă datoria”. Dacă despre DIICOT, Adrian Buleu a declarat că îşi face datoria, nu acelaşi lucru a avut de spus şi despre procurorul care a cercetat cazul său. „O cunoşteam pe doamna procuror Corbaciu de ceva timp. Tot timpul zâmbea şi îmi spunea că ceea ce am declarat eu sunt basme. După prezentarea materialului de urmărire penală am avut o discuţie doar eu cu doamna procuror şi i-am relatat cele spuse în instanţă. Doamna procuror zâmbea şi mi-a spus: „sunt basme”. Nu s-au scris atunci aceste aspecte, ulterior s-au notat, dar doar parţial”, a declarat Buleu.
CITESTE SI:
Procesul lui Buleu a fost reluat
Citiți principiile noastre de moderare aici!