ARAD. Articolul „Bătaie de joc pe handicap” publicat de Jurnal arădean/ Aradon la 28 ianuarie 2015 a generat o mulţime de comentarii online. Redactat pe baza sesizării primite din partea unei persoane nevăzătoare, articolul le-a dat un impuls şi altor persoane cu handicap nemulţumite de activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad şi de felul în care sunt tratate de către unii dintre angajaţii instituţiei. În consecinţă, zeci de sesizări, nemulţumiri şi reclamaţii au curs, în perioada imediat următoare, pe adresa redacţiei Jurnal arădean/ Aradon. Unele dintre ele s-au regăsit în articolele publicate ulterior. Care articole au stârnit, la rândul lor, zeci de comentarii. În total, s-au adunat peste 200.
Fie persoane cu handicap, fie însoţitori ai acestora, fie beneficiari ai instituţiei, fie angajaţi, fie oameni din afara sistemului, toţi şi-au dat frâu liber nemulţumirilor şi chiar acuzelor. Comentatorii Aradon au scris lucruri neplăcute şi chiar grave despre membrii conducerii DGASPC Arad, au tras semnale de alarmă pentru superiorii acestora de la Consiliul Judeţean şi au invocat intervenţia justiţiei în cazul neregulilor şi ilegalităţilor din instituţie.
Nu ne permitem să publicăm aici asemenea opinii pentru că ele trebuie susţinute de dovezi. Nu anchetăm noi neregulile sesizate de oameni, pentru că nu e treaba noastră, ci a instituţiilor care au competenţă şi mijloace pentru aşa ceva. Cu siguranţă, însă, cine a avut ochi de văzut, a văzut.
Sesizare la Prefectură
Iar pentru cine nu a văzut, s-a mers mai departe. Arădeanul Andrei Kasa, de pildă, s-a adresat Prefecturii Arad pentru „luarea măsurilor ce se impun atât din punct de vedere profesional, cât şi penal împotriva următoarelor persoane: Erika Stark, Rodica Crainic, Dan Pârvulescu, Anabela Bartha, Fira Popa. Pentru următoarele fapte: abuz în serviciu, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuă, delapidare, luare de mită, dare de mită, fraudă cu fonduri europene, organizarea unor grupări infracţionale, conflict de interese şi alte fapte asimilate”.
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Arad, Lucian Cozma, a confirmat pentru Jurnal arădean/ Aradon, că sesizarea lui Andrei Kasa „a fost înregistrată cu numărul 1389/25 februarie 2015 şi a fost înaintată Consiliului Judeţean, din partea căruia aşteptăm un răspuns”.
Aşteptăm şi noi cu interes punctul de vedere al Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte butoiul cu pulbere din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!