Aviz amatorilor care, în loc să sterilizeze animalele adulte din gospodărie, preferă să abandoneze puii: Biroul Poliția Animalelor există și, dacă arădenii îl sesizează, își face treaba. S-a întâmplat și în cazul unor pisici abandonate în urmă cu aproape o lună, undeva în municipiu. O arădeancă a găsit pisicile abandonate și s-a chinuit să le prindă. A primit ajutor și din partea unui bărbat care se afla în zonă. După ce le-a salvat de pe stradă, tânăra a sesizat – pe 24 octombrie – Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Câteva zile mai târziu, polițiștii au contactat-o pentru a-i cere mai multe detalii. Ulterior, tânăra a aflat că cel care abandonase pisicile a fost tocmai „bunul samaritean” care s-a oferit să o ajute să prindă puii de pisică.
După aproximativ două săptămâni de la sesizare, a venit și răspunsul de la Inspectoratul de Poliție Județean Arad. Semnat de subcomisarul Florin Viorel Agud – șeful Biroului pentru Protecția Animalelor, respectiv chestorul Dan Stoicănescu – șeful Inspectoratului, răspunsul arată că „având în vedere sesizarea dumneavoastră (…) prin care sesizați faptul că o persoană din județul Arad a abandonat trei exemplare feline, încălcând astfel legislația în vigoare, privind protecția animalelor, vă comunicăm faptul că, urmare a verificărilor efectuate în cauză, au fost constatate fapte de natură contravențională, drept pentru care proprietarul a fost sancționat conform Legii 205/2004”. Între timp, cele trei pisici au fost adoptate, găsindu-și familii care să le poarte de grijă.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad ne-au transmis că amenda primită de bărbatul care le-a abandonat a fost de 3 mii de lei – maximul prevăzut de lege. „Ne manifestăm disponibilitatea de a interveni la solicitările și sesizările ce privesc atribuțiile ori competențele Poliției Române și vă asigurăm de promptitudinea intervențiilor noastre”, au transmis cei de la Biroul pentru Protecția Animalelor.
Sesizările pot fi trimise online, la adresa de e-mail cabinet@ar.politiaromana.ro și trebuie să conțină datele de identificare ale celui care transmite sesizarea și cât mai multe informații despre fapta sesizată, inclusiv imagini care ar putea ajuta la soluționarea cauzei.
Trimite articolul
X3000 lei, foarte putin, pana la urma sunt si ele un suflet, nu stiu ce legi avem, dar sunt foarte foarte slabe, practic ii lasa sa moara, si tu dai 3000 lei amenda, pacat ca nimeni nu ia initiativa pe planul acesta…