Cafea tare servită rece în pahare, acoperită la suprafaţă cu un strat de îngheţată presărată cu răzătură de baton de ciocolată neagră.
Cantităţi şi ingrediente: (pentru 8-10 persoane)
-
-½ l extract de cafea
-
-½ l smântână proaspătă
-
-¼ l sirop alb de 18° Beaume
-
-1 l îngheţată de vanilie, ciocolată
-
-100 g de răzătură de ciocolată neagră
Puteţi folosi orice alt sortiment de îngheţată, rezultatul fiind bineînţeles diferit la gust şi corespunzător fiecărui sortiment.
Modul de prepare:
-se amestecă extractul de cafea cu smântână şi siropul alb şi se păstrează în frigider până în momentul utilizării
-în fiecare pahar se pune câte un cub de gheaţă peste care se toarnă amestecul pregătit şi ţinut la frigider, până la înălţimea de 2 cm sub bordul paharului
-operaţiunea se încheie asortându-se deasupra fiecare pahar cu o „coroană” de îngheţată dintr-unul din sortimentele amintite, peste care se presară răzătură de ciocolată neagră, întrucât aceasta este mai dură decât ciocolata cu lapte. Se va servi rece.
Citeste mai multe retete de preparare a cafelei
Sursa Infogradina.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!