Campania demarată de către ONG-ul “Salvații Copiii” și Poliția de Frontieră a început, miercuri, în cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei din România și va continua pe toată granița de vest, dar și în puncte din alte zone ale țării. Campania se numește “Rămâi aproape de copilul tău”, iar voluntarii organizaţiei “Salvați Copiii”, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră, împart materiale informative românilor care lucrează în străinătate şi care revin în ţară în această perioadă pentru a petrece vacanţa alături de familii. Materialele conţin informaţii despre impactul pe care îl are asupra copiilor plecarea părinţilor în altă ţară, iar părinților li se spune că dacă tot au trebuit să plece să țină cât mai multe legătura cu copiii din țară.
“Salvați Copiii România împreună cu sprijinul Poliţia de Frontieră Română demarează pentru al treilea an consecutiv acțiuni de informare pentru părinții ce se întorc acasă în timpul vacanței de vară. Scopul nostru? Să consolidăm legăturile dintre părinți și copii, să rămânem conectați chiar și când distanța ne separă. Așa că, în inima văii Nădlac, specialiștii Salvați Copiii oferă sfaturi și sprijin părinților în a menține această punte vitală dintre ei și copiii lor. Suntem aici pentru a aduce familii împreună, pentru a contracara impactul separării asupra dezvoltării copiilor noștri.
Haideți să fim vocea acestei cauze nobile! Haideți să împărtășim informația și să subliniem importanța unității familiale. Să facem ca acest concediu de vară să fie cu adevărat o perioadă de îmbrățișări, înțelegere și conexiune”, transmit reprezentanții ONG-ului.
Potrivit ONG-ului Salvați Copiii, mai puțin de jumătate dintre părinții plecați în străinătate reușesc să-și petreacă timpul cu cei mici în perioada verii, în timp ce 36% dintre părinţi nu pot veni, iar 15% nu erau încă decişi cu privire la venirea în ţară. Principalul obstacol care îi împiedică pe părinți să vină acasă măcar pe timpul verii este lipsa resurselor financiare pentru călătorie.
Dintre părinţii care se întorc în ţară, 74% îşi făcuseră din luna iulie planuri de vacanţă cu copiii, 42% au în plan contactarea şcolii în care învaţă copilul – discuţii cu învăţătorul, dirigintele, profesorii, 39% au în plan rezolvarea a diferite probleme familiale, 42% rezolvarea a diferite probleme administrative, 20% rezolvarea a diferite probleme medicale.
Principalele țări în care lucrează mamele sunt Italia (21%), Spania (17%) și Austria (12%), iar Germania (24%), Italia (22%) și Marea Britanie (14%) în cazul bărbaților, conform studiului național realizat de Salvați Copiii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!