Campanie IPJ AradO campanie de prevenire a infracţionalităţii anunţată de Dan Stoicănescu, inspectorul şef al IPJ Arad, încă din luna februarie devine realitate. Iar această campanie se referă la prevenirea criminalităţii informatice. „Prevenirea criminalității informatice reprezintă o prioritate pentru Poliția Română. Creșterea gradului de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la cunoașterea și importanța aplicării principalelor măsuri de siguranță în mediul online reprezintă elemente cheie în reducerea posibilităților de succes ale multor forme de criminalitate informatică”, se arată într-o comunicare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
În acest context, cu prilejul Zilei Poliției Române, a fost lansat, în Arad, proiectul regional „Realități și provocări în spațiul Securității Cibernetice”, dezvoltat de Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, fiind derulat în parteneriat cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Terirorial Timișoara, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reșița.
„Proiectul se va desfășura în județele Arad, Timiș și Caraș Severin și își propune să vină în sprijinul mediului public și privat prin activități de informare, prevenire și conștientizare asupra capcanelor mediului cibernetic și dezvoltarea culturii de securitate cibernetică, prin prezentarea unor exemple concrete și tematici specifice domeniului, adaptate pe înțelesul publicului larg. Temele abordate vor fi investment frauds, deepfakes, password security, smishing, phishing, social engineering, prevenirea criminalității informatice, crypto crimes, digital forensic, conștientizare și reziliență, prezentate de specialiști și experți ai instituțiilor partenere”, au anunţat cei de la IPJ Arad.
Sesiuni
Reprezentanţii Poliţiei au transmis şi un calendar al unor sesiuni educative, care vor avea loc în prima fază a proiectului, după cum urmează: Arad – 9 aprilie, de la ora 10:00, în Campusul universitar UVVG, Aula Magna, str. Liviu Rebreanu nr. 86; Timişoara – 17 aprilie, de la ora 10:00, în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4 și în data de 18 aprilie, de la ora 10:00 la Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, Calea Aradului, nr. 119; Reşiţa – 23 aprilie, de la ora 10:00, la Centrul Universitar UBB Reșița, Piața Traian Vuia, Nr. 1-4.
„Pentru activitatea din mediul online, au fost create conturi pe principalele platforme de social media, astfel ca infomațiile să poată fi obținute mai simplu și mai rapid. Instituțiile publice și private, precum și publicul larg sunt așteptate atât la sesiunile educative, precum și în mediul online, pentru a fi parte activă în acest proiect și pentru a contribui cu întrebări și experiențe personale la prezentarea realității privind provocările din mediul online”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!