Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” organizează vineri, 16.03.2012, la Sediul Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, în Amfiteatrul „Emil Racoviţă”, începând cu orele 10,00, un Campus de creaţie multidisciplinară intitulat „Bursa de idei şi propuneri pentru activităţi economice şi bioeconomice necesare în dezvoltarea durabilă a ariilor naturale protejate”.
Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului PSD-DRU-ID 63258 – „Şcoală Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei”, care a fost lansat în data de 31.03.2010, la Casa Academiei Române din Bucureşti.
Vor susţine prelegeri prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” – „Specificul metodologic al cercetării ştiinţifice postdoctorale”; prof. univ. dr. Ioan Vintilă – „Exemple de bună practică în implementarea cercetărilor ştiinţifice postdoctorale în activitatea antreprenorială”; prof. univ. dr. Aurel Pisoschi – „Proprietatea intelectuală. Elemente de scientometrie”.
În partea a doua a cursurilor va avea loc prezentarea rapoartelor de stagii transnaţionale de cercetare pentru postdoctoranzii „Şcolii Postdoctorale pentru biodiversitate zootehnică şi biotehnologii alimentare pe baza eco-economiei şi bioeconomiei necesare ecosanogenezei”, seria a II-a.
Proiectul naţional „Şcoala Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei” este primul de acest fel din ţară fiind finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU.
Proiectul vizează organizarea, funcţionarea şi dezvoltarea primei şcoli postdoctorale în România, în care se vor forma cercetători de înaltă calificare profesională pentru aplicarea geneticii, genomicii, a ingineriei genetice, bioingineriei şi a biochimiei, în conservarea şi dezvoltarea biodiversităţii zootehnice, inclusiv transgeneza şi clonarea la animale de fermă, precum şi realizarea de modele biologice compatibile cu xenotransplantul uman şi folosirea genotipizării în precizarea trasabilităţii alimentelor de origine animală, pentru realizarea securităţii şi siguranţei alimentaţiei la oameni şi la animale, în conexiune cu chimia alimentară şi chimia mediului.
„Şcoala Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei” va fi absolvită de trei serii a câte 35 de cursanţi postuniversitari (în total 105 absolvenţi), în perioada a celor trei ani ai derulării proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!