Inspecţie pe şantierele Băncii Mondiale. Răzvan Popa, directorul executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad, a descins ieri în cele trei cartiere – Bujac, Sânicolaul Mic şi Gai – unde se execută lucrări de canalizare şi asfaltare pe banii băncii. Totul pentru a fixa cât de cât termenele finale ale lucrărilor începute de mult aici şi pentru “a lua pulsul străzii”.
După discuţiile purtate la faţa locului, Răzvan Popa ne-a declarat: “La începutul anului viitor va fi finalizat cartierul Sânicolaul Mic. La începutul primăverii lui 2011 se va pune punct final în Gai, iar la începutul verii în Bujac”. Totul, bineînţeles dacă nu vor apărea noi surprize. Până acum, susţine directorul executiv, vremea ţine că muncitorii, căci Aradul a fost cât de cât ferit de ploaie.
Cele mai mari întârzieri constatate pe teren sunt cele din cartierul Bujac, lucrări care ar fi trebuit închise înaintea celor din Gai. Nu se va întâmpla însă acest lucru, în condiţiile în care aici mai sunt încă patru sectoare de străzi pe care lucrările nici măcar nu au început şi, dat fiind că se apropie iarna, nici nu vor fi începute decât anul viitor. La acestea se adaugă şi câteva probleme existente deja pe şantier. Nici în Gai lucrările nu se apropie de final, aici rămânând neîncepute tot patru tronsoare (aşa cum este cazul unei părţi din strada Dunării sau a două tronsoane din Meşterul Manole).
Cu pietre
Până când iarna îşi va intra, însă, în drepturi, autorităţile speră ca pe străzile aflate în lucru în cele trei cartiere să se intre cu piatră pentru ca accesul locuitorilor de aici spre casele lor să se facă fără probleme. “Noi ne dorim să punem şi un strat de asfalt pe toate străzile în lucru, pentru a veni şi mai mult în ajutorul cetăţenilor, dar mi-e teamă că acest lucru nu va fi posibil până la momentul la care vremea nefavorabilă îşi va face simţită prezenţa în Arad“, ne-a declarat Popa.
Despre străzi drepte
Răzvan Popa ne-a declarat faptul că în cadrul întrunirilor pe care le are joi cu cetăţenii din aceste trei cartiere şi a discuţiilor purtate cu aceştia pe şantiere, a reieşit că arădenii din zonele în care se întroduce canalizarea au devenit din ce în ce mai preocupaţi nu de momentul final al lucrărilor (s-au obişnuit deja cu infernul -n.r.), ci de calitatea lor. Cu alte cuvinte, sunt dispuşi să mai aştepte câteva luni dar să aibă lucrări de calitate. “Nu ritmul a devenit acum important, nici măcar tipul de material folosit, ci planeitate lucrărilor. Dar acest lucru îl vom rezolva în zonele cu probleme în baza garanţiilor pe care le reţinem de la executanţi”, a conchis Popa.
JA-M.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!