ARAD. De astăzi, CET stă cu ochii pe termometre. A început monitorizarea temperaturilor pe timpul nopții pentru a se decide momentul în care se închide robinetul căldurii. Conform unei hotărâri a CLM, căldura poate fi oprită după ce trei nopți la rând termometrele indică peste 10 grade, dar nu mai repede de 15 aprilie. Soluția pentru asociațiile de proprietari de a mai scăpa de căldura din apartamente pe timpul zilei este închiderea robinetului la nivelul blocului. Așa se mai reduc și facturile, doar că această măsură nu poate fi luată decât cu acordul tuturor locatarilor. „Legea 325/2008, de furnizare a agentului termic, specifică foarte clar că pentru a întrerupe furnizarea agentului termic la nivelul blocului, este nevoie de acordul tuturor locatarilor. Nu este suficientă doar majoritatea”, a precizat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad. Din momentul în care a fost sistată furnizarea agentului termic, se pot depune și cererile de debranșare pentru anul viitor. Data limită de depunere este 15 august.
Când se închide robinetul de căldură?
Află care sunt condițiile în care CET poate decide întreruperea furnizării agentului termic.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Consiliul Naţional al Audiovizualului sesizează Comisia Europeană în ce priveşte platforma TikTok, în condiţiile în care reţeaua, deşi şi-a asumat că nu face publicitate politică, a permis candidatului independent Călin Georgescu acest lucru.
Local
Vineri, 22 noiembrie 2024, în timp ce se afla la volanul unei mașini, el ar fi lovit o femeie pe trecerea de pietoni și ar fi fugit de la locul accidentului.
Local
Un bărbat „aventurier” a urcat la volanul unei mașini ce aparține Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad și a gonit cu ea pe străzile din centru.
2
Local
Corala „Contrast”, Analia Selis, Maria Răducanu și Diana Selagea se numără printre invitați.
Mapamond
Austria s-a oferit din nou ca posibilă locaţie pentru găzduirea de negocieri de pace vizând încetarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, scrie marţi dpa.
România
Funcţionarii publici care au beneficiat de majorarea salarială de până la 50% pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile nu pot primi şi majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!