ARAD. Trei candidați pentru funcția de șef serviciu la Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Arad din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și nicio notă de trecere. Nota minimă pe care candidații trebuiau să o obțină pentru a fi declarați admiși în urma concursului organizat în 20 decembrie 2021 pentru ocuparea funcției de șef serviciu SJA Arad este 7. Rezultatele concursului au fost postate pe site-ul mai-dga.ro și nu sunt cele mai bune. Numele candidaților au fost anonimizate, însă notele lor au fost făcute publice. Cea mai mică notă obținută este 4,28, a doua fiind 4,56, iar cea mai mare notă obținută este 5, 75. Potrivit site-ului amintit, notele celor trei au fost obținute în urma interviului pe subiecte profesionale, acesta fiind – se pare – și singura probă de care au fost nevoiți să treacă. În fapt, notele obținute la interviu au fost și cele finale.Având în vedere aceste rezultate, pretendenții scaunului de șef serviciu a SJA Arad au fost declarați respinși. Ce se va întâmpla acum?Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au precizat pentru Jurnal arădean/aradon că se va relua întreaga procedură pentru demararea concursului. Acesta se va desfășura din nou, la o dată care va fi stabilită ulterior. Așadar, cei trei candidați se vor putea înscrie iar la concurs.Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a scos la concurs funcția de șef serviciu din cadrul SJA Arad, iar prima „probă”, este vorba despre evaluarea psihologică, a avut loc în 13 decembrie 2021. Concursul propriu zis s-a desfășurat în 20 decembrie.Numele candidaților nu sunt publice, însă din informațiile pe care le deținem, unul dintre ei ar proveni din rândul ofițerilor care lucrează la SJA Arad, un alt candidat ar fi venit din rândul unor șefi de servicii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, iar cel de-al treilea nume ar fi al unui ofițer din Timișoara. După pensionarea fostului șef al SJA Arad, Vitia Mereanu, pe funcție a fost împuternicit comisarul șef Cosmin Florin Canavea, venit tocmai de la IPJ Timiș. Împuternicirea a fost făcută în luna septembrie 2020.
Trimite articolul
XAu știut să scrie? Era deja notă de trecere.
-
Ce trei ma? Dc nu mi.ati publicat comentariul? Toți sunt retardați, ia băgați toți pampalaii ăștia intr.o camera și examinații pe toți, pe bune, sa vedeți ca 99% dintre ei vor fi de nota 4 sau mai puțin…
😂 …și ăștia sunt “ostașii” Anticoruptiei din România…!
Ar fi de râs… , dacă n-ar fi de plâns….! 😣
Nici unul nu a avut pile ori relatii?
Dacă au luat aceasta nota pe subiect profesional se pune întrebarea dacă ei își mai pot exercita profesia, ținând cont ca habar nu au despre ce trebuie sa facă la locul de munca!Ar trebui suspendați sau desfacerea contractelor de munca! Ei sunt in acest moment persoane care verifica aplicarea legilor din România ! Posibil sa chinuie oamenii prin incompetenta lor!
-
Adriane, greșești fundamental. Este ilegală și totalmente nedemocratică măsură, cea pe care o sugerezi în cazul lor, pt. că, a fi “paralel și pe lângă”, chiar în domeniul tău de activitate, nu constituie infracțiune gravă sau crimă. Indivizii au vreme căcălău, până la pensie, să tăt aprofundeze materia. Tocmai de aceea, ei pot să se prezinte în continuare la următoarele examene, având fermitatea garanției că, nici măcar inițialele numelor, vârsta sau nr. de la pantofi n-or să le apară în vreo publicație, acestea fiind ținute cu dinții la “secret dă stat”!
-
Gresesti prietene , gresesti ! … deci unul dintre candidati e daja angajatul serviciului anti coruptie , altul e ofiter de politie , cel din cimisoara nu se specifica din randul carei structuri provine , insa ne limitam la cei doi din Arad , iti dai seama sa ti faca unu de asta dosar ca asa considera el ca ai incalcat legea ???? …. pai imagineaza ti cat ai de umblat prin tribunal , timp si bani pierduti , ca daca mai dai si peste un judecator de nivelul celor doi , ala esti !!! Deci problema nu se rezuma doar la timpul pe care il aloca acei doi ratati pt aprofundarea temei de examen , problema se pune cat de competenti sunt inclusiv in posturile pe care le ocupa
-
E corect și logic ce spui, și chiar așa ar trebui să stea lucrurile, dar în viziunea lor generală, “legalitatea” e mai importantă, și stă pitită sub cu totul alte aspecte, mii de aspecte, care de facto îl dau în timp și-n spațiu, pe respectivul “ajent”.
-
-
Acesta este motivul pentru care Aradul este fruntaș in corupție pe tara. Tacere totala în activitatea DGA Arad în ultimi 5ani. Punctele de Trecere frontiera sint mărul discordiei. Mortaciunile politice din judet cunosc situația dar tac.
-
Dupa parerea mea cele mai mari probleme a anticoruptiei din Romania sunt pedepsele ridicol de simbolice si absenta uneui sitem de recuperarea prejudiciilor care sa si functioneze, cum ar fi de exemplu, cel condamnat nu paraseste penitenciarul pana ce toate prejudiciile a fost recuperate.Si situatia se va analiza de catre judecator la fiecare 6 luni, ai platit pleci, n-ai platit stai, urmatorul termen 6 luni.
La cati bani se chieltuie cu anticoruptia, pedepsele ar trebui sa fie de la minimum 10 ani in sus. Pedepsele cu suspendare, exculse.( cu exceptia suspendarii intr-un copac inalt)
Posibil întrebările au fost fosmulate de la NASA, iar candidații fără nume, cunoșteau doar probleme de șpagă. Curios că asemenea candidați sânt nemulțumiți de salarii, deoarece iau prea puține sporuri nemeritate și degeaba.
va rugam sa ne dati si subiectele ca prea ne facem impresii gresite… asa ca fapt divers, nu cred ca sunt secrete
-
Dacă subiectele nu erau in programa de concurs, candidații pot face recurs sau se puteau retrage din examen! In acest caz ce am scris mai sus este valabil și pentru cei care au ales subiectele
nu va agitati,nu s-a prezentat cine trebuie……
Acest serviciu nu prea da randament. Mai sesizeaza cate un agent rutier ca nea Gheorghe a incercat sai dea mita si in sensul acesta au si ei activitate.Sa nu uitam ca un lucrator de la Anticoruptie are leafa de doua ori mai mare ca unul de la alte Servicii. Cate cazuri de coruptie a descoperit acest Serviciu in Judetul Arad? Mita in Arad e la ordinea zilei dat nu vad si nu aud. Se cauta un sef de tipul Vitia, luat de pe strada, facut jandarm si sef de Serviciu , fara nici o scoala. Mai nou in Politie e o adunatura de pe la Jandarmi si mai nou de la Pompieri, fronteristi fara scoala de politie dar incadrati pe functii.
Tristul adevar este ca , in general ( sigur, sunt si exceptii ), personalul este submediocru. Iar si mai trist este faptul ca cei ce s-au prezentat la concurs, au mers pe principiul :” daca reusesc, bine, daca nu iarasi bine, asta e…,nu a tinut figura”, fara sa se pregateasca deloc. Aceasta atitudine spune multe despre personalitatea si conduita morala a acestor…, nici nu stiu cum sa-i numesc,… lucratori din M.A.I. . Cum sa mergi la un examen, tufa-clei si sa nu-ti pese ca te faci de ras in fata comisiei, a colegilor, superiorilor, prietenilor, rudelor si, nu in ultimul rand, in fata orasului… Eu unul,nu inteleg…, sau sunt eu defect, mai stii ?
păi daca exista catuse , muschi mascati si alte alea nu mai cred ca conteaza notele astea, nu?
nu stiu, intreb doar.
Oameni de caracter nu se înghesuie pentru funcții cheie, doar lingăi și pupincuristi neamului. La fel in orice structura teritoriala vezi toți labari gradați sau comisari, chestori dar cind intri puțin în sfera lor de activitate itii vine sai execuți la zid.
Nu conteaza nota, sa aibe peste 5, sa fie agreat politic si sa stie sa faca fara cracnire dosare penale la comanda politica!Bun pentru Romania…..ati vazut daca Codruta a fost ascultatoare si le-a facut dosare penale la toti care au intrat in vizorul lui Johannus si Coldea?! Iaca-ta unde a ajuns…..
Daca nu traiam in Romania ma pufnea rasul. Eu cred ca au primit Teoria relativitatii restranse si n-au facut fata….altfel nu-mi explic…