„Bănuielile noastre au fost confirmate – prin serviciile de consultanţă juridică sunt cheltuiţi foarte mulţi bani publici. În condiţiile în care CJA are angajaţi jurişti, sumele de bani cheltuite pentru reprezentare juridică mi se par exagerate”, a spus copreşedintele USL, Dorel Căprar, consilier judeţean.
Contractele angajate de CJA, potrivit documentelor USL, depăşesc, fiecare în parte, câteva zeci de mii de lei, sau chiar sute.
„Sunt convins că pus în faţa acestor cifre, Nicolae Ioţcu va spune că CJA a încheiat contracte pe sume mari de bani şi avea nevoie de consultanţă juridică. De acord, dar numărul mare al contractelor semnate şi sumele foarte mari de bani nu se justifică, mai ales că CJA are angajaţi propriii jurişti. Să înţelegem că aceştia sunt incompetenţi? Eu nu cred că sunt. Acest exemplu arată duplicitatea PDL: când este vorba despre cetăţeni, au decis că se impune austeritatea, când este vorba despre propriile interese, se împrăştie banii cu două mâini. Pentru a evita astfel de situaţii anormale, Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă, Ordonanţa de Urgenţă nr. 26 din 2012 din 6 iunie prin care se interzice instituţiilor publice care au departamente juridice să semneze contracte de consultanţă juridică. Ordonanţa este aplicabilă din 9 august, cele mai multe contracte au fost semnate de CJA în lunile iunie-iulie! Este un semn că CJA s-a grăbit să semneze contractele pentru a nu intra sub incidenţa ordonanţei”, a spus Dorel Căprar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!