ARAD. Contactul cu cetăţenii. Pe acest fapt a pus accentul, în ultimii doi ani, Dorel Căprar, copreşedintele USL Arad, care spune că a putut fi întâlnit în pieţe, târguri, la evenimente, în cadrul unor întâlniri cetăţeneşti, în campania electorală pentru alegerile locale şi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.
„Cea mai mare gafă a parlamentarilor PDL este că s-au îndepărtat de oameni. S-au închis în birouri şi nu au mai coborât între oameni, să le asculte plângerile, nemulţumirile, să le afle greutăţile. Mi-e greu să cred că, dacă ar fi stat de câteva ori pe săptămână de vorbă cu persoanele în vârstă, dacă i-ar fi ascultat cât de greu îşi procură medicamentele, ar fi avut sufletul să taie pensiile. Mi-e greu să cred că ar fi închis trei spitale în judeţul Arad. Dacă ar fi auzit cum copiii se trezesc cu noaptea în cap şi fac naveta la şcoală în altă localitate, pe frig şi ploaie, nu cred că ar fi închis şcolile. Dacă ar fi văzut greutăţile cu care se confruntă dascălii, nu le-ar fi tăiat jumătate dintre venituri – mă refer la salariu şi la sporuri! Totul porneşte de la ruputura care s-a produs între parlamentari şi cetăţeni. Or, eu cred că mandatul de parlamentar l-au primit de la cetăţeni, nu de la partid şi faţă de cetăţeni au o responsabilitate”, este de părere Dorel Căprar.
Accentul pe nevoie concrete
Liderul PSD Arad mai precizează şi faptul că USL propune conceptul unui stat social responsabil, care presupune dezvoltarea economică şi socială, însă cu accent pe nevoile concrete ale cetăţenilor.
„Societatea trebuie să se dezvolte echilibrat. Avem nevoie de investiţii în infrastructură – drumuri, canalizare, gaz – dar aceste investiţii nu trebuie să le facem condamnând oamenii la sărăcie. Cred că politicienii trebuie să se aplece mult mai mult asupra problemelor cu care se confruntă cetăţenii, să stea de vorbă cu ei, să le înţeleagă problemele, dificultăţile. Statul social responsabil se dezvoltă protejând în acelaşi timp grupurile sociale vulnerabile: bătrânii, copiii, tinerii. Investiţiile publice trebuie gândite în aşa fel încât să creeze locuri de muncă, nu să îndestuleze clientela politică a partidelor. Cred că statul trebuie să pună accent pe sănătate şi pe educaţie, pentru că doar aşa avem şansa unei dezvoltări armonioase în viitor”, consideră Dorel Căprar.
Înapoi pe Valea Mureşului
Din păcate, în viziunea liderului politic, Valea Mureşului este o zonă a judeţului lăsată de izbelişte de autorităţi. „Aici au venit puţine investiţii, s-au creat puţine locuri de muncă. Cred că această zonă are un potenţial extraordinar, în turism, agricultură, exploatarea lemnului, insuficient exploatat. Nu este normal că tinerii din zonă pleacă să îşi găsească de lucru în altă parte! Cred că aici reprezentarea politică nu a fost cea mai bună. Unele lucruri s-au schimbat în bine la alegerile locale. În localităţi ca Lipova şi Ghioroc, administraţiile precedente au lăsat datorii foarte mari, au administrat cu incompetenţă şi probabil incorect banii oamenilor. Acum avem administraţii noi, care sunt convins că vor face treabă mult mai bună. Aşa cum administraţii noi şi mult mai competente avem şi în alte localităţi importante, cum ar fi Săvârşinul. De altfel, cetăţenii din această zonă, dar şi din Sântana de exemplu, au optat pentru o schimbare încă de la alegerile locale, au mizat pe USL şi cred că au făcut alegerea cea mai bună. Tendinţa de schimbare în bine va fi, sunt convins, definitivată în decembrie. Ţin legătura permanent cu administraţiile locale de pe Valea Mureşului şi îi asigur pe toţi oamenii de aici, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale, că voi susţine proiectele pe care le au pentru a primi sprijinul Guvernului USL”, a afirmat Dorel Căprar.
„Cred că aici reprezentarea politică nu a fost cea mai bună” Dorel Căprar
Citiți principiile noastre de moderare aici!