ARAD. Dacă Prefectura a decis să țină secrete numele centrelor pentru vârstnici din județul Arad care au fost închise sau a căror activitate a fost suspendată (“pentru că neregulile descoperite nu sunt de natură penală”), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad oferă o lecție de transparență.
Într-un comunicat de presă transmis marți, 18 iulie, CJPC Arad informează asupra rezultatelor controalelor efectuate în perioada 10-16 iulie în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor. Referindu-se la măsurile dispuse, instituția amintește de “închiderea unității pe o perioadă de până la 6 luni, pentru Asociația Bunicii noștri”, respectiv “oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate, pentru Asociația Roze și Centrul Privat Casa Liana”.
Toate cele trei centre sunt private și se află în municipiul Arad. Potrivit Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Centrul de vârstnici Casa Bunicii noștri e situat pe strada Gheorghe Doja, la numărul 57 și are o capacitate de 12 locuri. Este licențiat din 2019. Asociația Roze deține Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Constituției, numărul 38, cu o capacitate de 30 de locuri. Este licențiat, de asemenea, din 2019. Centrul privat de îngrijiri persoane vârstnice deținut de Asociația Casa Liana se află pe strada Meșterul Manole, numărul 36, și are o capacitate de 35 de locuri. Deține licență din 2018, fiind relicențiat la începutul acestui an.
Pe lângă măsurile luate în cazul celor trei centre, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a mai dispus oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu data limită de consum depășită.
CJPC Arad a derulat, în intervalul menționat, peste 60 acțiuni de control pe raza județului și a aplicat 35 amenzi contravenționale în valoare totală de 178.000 lei și 88 avertismente. Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele: lipsa procedurilor sigure la prestarea serviciilor, lipsa condițiilor igienico-sanitare la prestarea servciilor nealimentare, prestarea de servicii ce pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor, lipsa menționării alergenilor în lista meniu, folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, practici comerciale incorecte.
“Toate măsurile dispuse vor fi verificate, iar centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, cele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, de pe raza municipiului și județului Arad, rămân, în continuare, sub atenta supraveghere a CJPC Arad” – transmite instituția.
Reamintim, controalele fac parte dintr-o campanie națională dispusă de prim-ministrul României, în urma descoperirii condițiilor inumane în care erau ținuți bătrânii din trei azile din localitatea Voluntari, județul Ilfov. La nivel local, campania este coordonată de Prefectura Județului Arad.
Trimite articolul
XDoar întreb.
Până acum ce au făcut “autoritățile ” ani de zile?
-
bine zici
-
Cum ce au facut ? Au luat sfanta spaguta,care e menita a completa mizerul salar de bugetar,care nu isi mai vede capul de munca.Munca din birou,desigur,iar laora 15,gata,acasa,cu datoria implinita.
sa inteleg ca restul azilelor din Arad sunt in regula si totul e perfect? mda……!
Asta arata cât de preocupate sunt autoritățile fata de grija bătrânilor CEI abilități sa facă controale au primit salariul și au stat în birou Dcece sa și mute c….ul sa vadă cum trăiesc bătrânii care plăteau bani grei fiind private. Sa le fie rușine Defapt ei nu cunosc rușinea când este vb de bani Este o tara de nimic …Și cei din primărie de făceau Așteaptă alegerile an în care vor promite vorbe Cum putem fi atit de naivi (ca să sa nu zic p…)sa i alegem sa stea apoi comod încă 4 ani Dormi romane dormi în pace .tara are grija de tine Va salut !
Asociatia Roze, un dezastru si o bataie de joc fata de batrani de nu va puteti imagina. Tarife extraordinar de mari si nu ofera nimic in schimb. Batranii mai tot timpul sunt sedati. Spalare de bani, facturarea facanduse pe o suma mult mai mica decat se plateste, iar in cazul in care un batran moare si are platit in avans, apartinatorul nu mai primeste banii inapoi. Ca raspuns din partea ‘doamnei’ Dana este ca “nu se poate”, fara nici un argument.
Cati dinte cei responsabili dar care nu si-au facut datoria au zburat din posturile caldute??????
Zona industriala va astepta! La privat nu e chiar atat de lejer ca si la stat,unde efectiv ati stat linistiti pe banii contribuabililor!
Intrebare : le-ati vizitat pe toate? numa-ntreb
-
Corect spus
Dar prin judet pe la centrele care functioneaza in coditii dubioase sa ajuns?
Felicitări CJPC Arad, așa divulgați numele să știe lumea care sunt bandiți, nu-i ascundeți dle prefect.
Auzi, controale la ordinul prim ministrului, asta trebuie să fie în fișa postului și neanunțate.
Despre Casa Dora din Micalaca nimic? Cred ca nu exista ceva mai horror.
Adaugăm centrul Casă de Bătrâni Lazania din Micalaca!!!