Inspectorii sanitari veterinari împreună cu poliţiştii de la Secţia Poliţie Rurală nr.8 din Săvârşin au descins în magazinul de carne aparţinând firmei I. F. GIANI din localitate. Carmangeria funcţiona clandestin fără a fi înregistrată veterinar. Aici se sacrificau animale, se procesa carne pentru a putea fi comercializată, totul fără a respecta reglementările în vigoare. „În momentul controlului, în carmangerie a fost depistată o carcasă de porc recent sacrificat, carne de porc, vită şi preparate din carne. Dat fiind că acestea proveneau din activităţi neautorizate, au fost confiscate”, se precizează în comunicatul Direcţiei Sanitar Veterinare Arad.
Igiena precară
Dincolo de ilegalitatea actelor, starea de întreţinere şi igiena spaţiului de producţie erau necorespunzătoare activităţii desfăşurate iar spaţiile frigorifice erau nefuncţionale şi în stare deplorabilă, spun inspectorii. Au mai fost depistate, potrivit inspectorilor sanitar veterinari, 35 de kg de produse alimentare neidentificate şi cu ambalaj deteriorat. Toate au fost puse sub sechestru sanitar veterinar şi urmează să fie distruse prin incinerare, pe cheltuiala administratorului unităţii. Acesta mai are de plătit şi o amendă în valoare de 40.000 lei. Cantitatea totală de carne şi preparate din carne confiscată se ridică la 331 kilograme.
Suspendare
Activitatea firmei I.F. GIANI, înregistrată sanitar veterinar cu număul 1190/19.11.2008, a fost suspendată prin Ordonanţa privind suspendarea activităţii nr. 4 din 11.08.2011.
Trafic prin Nădlac cu carne de porc
120 de tone de fructe si carne, oprite la Nadlac
Citiți principiile noastre de moderare aici!