Peste 30 de echipe din România, Serbia, Ungaria, Slovacia și Cehia s-au întrecut în a-și arăta măiestria la prepararea cârnaților. Alte câteva echipe au preparat jumări, găluște cu cartofi, sau celebrele găluște slovăcești. De menționat echipa formată din patru copii, care au preparat singuri cârnatul de Nădlac.
“Nădlăcanii nu doar au participat masiv la acest festival, dar, pe lângă prepararea cârnaților, s-au prezentat cu tot ce au mai bun, șuncă, slănină, jumări, cârnați și salam uscat, produse culinare care au dus faima Nădlacului dincolo de granițele țării. Vreau să mulțumesc Comtim-ului, care an de an este alături de noi.” ne-a declarat Ioan Mărginean, primarul orașului.
În Parcul Mare, sau Pădurice, cum îi spun localnicii, un loc de agrement cu o suprafață de 8 hectare, s-au adunat sâmbătă cîteva mii de oameni, din Nădlac și din împrejurimi, care pe lânga vedetele cârnat și salam, s-au putut delecta și cu mici, tocănițe sau dulciuri, produse care pt fi găsite acolo în fiecare sfârșit de săpămână.
Conform reprezentanților primăriei, în cadrul unui proiect european, se va moderniza și parcul și zona centrală a orașului, proiect prin care Nădlacul va deveni oraș verde, oraș sănătos, îmbogățindu-se cu peste o sută de mii de metri pătrați de spații verzi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!