Una dintre cele mai recente oportunităţi oferite de CARP o constituie Casa de retragere rezidenţială. Aceasta se află pe strada Grigore Alexandrescu nr.11 şi este compusă din două corpuri de clădire, având o capacitate totală de 24 de locuri. Fiecare clădire are câte şase camere cu două paturi. Apartamentele sunt foarte spaţioase (45-100 metri pătraţi), fiind compuse din cameră, baie (cu duş sau jacuzzi) şi terasă. Persoanele internate beneficiază de condiţii hoteliere dintre cele mai bune, având asigurate şi trei mese pe zi, asistenţă medicală 24 de ore din 24, îngrijire… „absolut totul, ca şi acasă sau poate chiar mai mult” – punctează Lidia Dan, preşedinta CARP.
Solicitări
Cine se poate interna la aici? „Avem solicitări pe perioadă determinată – câteva luni după ieşirea din spital, până la vindecare –, dar avem şi cazuri în care facem internări… pentru totdeauna. Astăzi am internat o bunicuţă care are un fiu în Canada. Mai avem solicitare pentru o altă bunicuţă din Deta, a cărei familie locuieşte în Germania…” – explică Lidia Dan.
O altă situaţie în care vârstnicii se pot caza aici este atunci când copiii sau familia lor pleacă în concediu. „Pentru liniştea familiei, timp de două-trei săptămâni, ei pot fi internaţi aici, costurile fiind stabilite în funcţie de perioada şederii” – precizează preşedinta CARP.
Taxă
Principala condiţie pe care trebuie să o îndeplinească cei care vor să se interneze la Casa rezidenţială este să aibă (ei sau familia) venitul asigurat pentru a putea achita taxa impusă de CARP. Care e valoarea acesteia? „Taxa e stabilită în funcţie de afecţiunile pe care le are fiecare. Consiliul Director al CARP a stabilit ca aceasta să fie de minimum 1.500 de lei pe lună” – conchide Lidia Dan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!