Au fost căsătoriţi 50 de ani şi au avut doi copii: un băiat şi o fată. Din nefericire, băiatul s-a născut cu un handicap sever, fiind imobilizat şi având nevoie tot timpul de îngrijire specială. Fata lor a născut un băiat, astfel că cei doi pensionari, aveau şi un nepoţel. Doar că fiica lor şi-a abandonat-o copilul în Spitalul Matern iar bunicii l-au luat acasă şi l-au îngrijit, crescut şi educat aşa cum au ştiu. De 28 de ani, cei doi bătrâni nu au ştiut nimic de fiica lor. Nepotul lor nu şi-a văzut niciodată mama.
Bătrânelul de 76 de ani a lucrat 40 de ani la Strungul, iar ea a fost angajată la întreprinderea UTA timp de 25 de ani, în timp ce fiul lor cu handicap primea şi el ajutor de la stat, aşa că aveau bătrâneţile cât de cât asigurate de pensii.
Bătrânii au avut grijă atât de nepot, cât şi de copilul lor imobilizat la pat. Asta până când femeie, în vârstă de 68 de ani, s-a îmbolnăvit şi a căzut la pat. Începând de atunci, grija fiului cu handicap a căzut exclusiv în sarcina bătrânului. Iar acesta s-a văzut nevoit să aibă grijă şi de soţia sa căzută la pat. Era ajutat în multiplele sale sarcini şi de nepotul lor.
Neajunsuri, supărări, frustrări
În ultimul an din viaţa ei, femeia a avut nevoie de îngrijire permanentă. Din cauza greutăţilor cotidiene şi a neputinţei femeii, între cei doi soţi au început să apară divergenţele, culminând în rare cazuri şi cu agresiuni fizice minore exercitate de bătrân asupra soţiei. Frustrarea, neputinţa, nemulţimirile şi supărările acumulate de bătrân de-a lungul timpul şi-au pus amprenta pe el, totul culminând într-o zi când bărbatul a decis să meargă la cimitir, la mormântul părinţilor. Femeia nu a fost de acord ca bărbatul să plece de acasă. După ce a vizitat mormântul părinţilor, la reîntoarcerea acasă, bătrânul s-a oprit în drum la un local, unde a băut rachiu, pe care obişnuia să-l consume uneori. A ajuns acasă sub influenţa băuturilor alcoolice. Aici, bătrânul şi-a agresat soţia, lovind-o în repetate rânduri, lăsând-o în pat, fără a anunţa Ambulanţa sau vreo persoană, deşi starea femeii era gravă. Nepotul celor doi era plecat de două zile la Timişoara, la o prietenă, nefiind acasă când a avut loc agresiunea. Acesta a ajuns acasă în ziua agresiunii, însă spre seară. El a observat că bunica sa avea mai multe urme de lovituri vizibile la nivelul feţei şi a întrebat-o pe aceasta ce s-a întâmplat. Femeia, prin gestică şi folosind câte un cuvânt, i-a spus că a fost bătută de bunicul lui. Pentru că starea femeii s-a deteriorat în acea noapte, nepotul a sunat la Ambulanţă, un echipaj deplasându-se şi transportând-o pe femeie la spital unde a fost internată la Secţia terapie intensivă. Acolo, pe 17 noiembrie 2015, din cauza leziunilor suferite, a decedat.
Moartea şi pedeapsa
Conform Raportului Medico-Legal, moartea femeii în vârstă de 68 de ani a fost violentă şi s-a datorat comei cerebrale asociată cu complicaţii toxico – septice în evoluţia gravă a unui traumatism cranio-cerebral acut închis cu hematom subdural operat, contuzie şi dilacerare cerebrală, pe fond biologic tarat, leziunile traumatice descrise fiind produse prin loviri cu sau de corpuri dure. Bătrânul a fost reţinut de autorităţi şi trimis în judecată pentru infracţiunea de loviri şi vătămări cauzatoare cauzatoare de moarte.
El a fost condamnat de Tribunalul Arad, în 17 februarie 2016, la trei ani de închisoare. Bărbatul şi-a recunoscut vinovăţia şi a precizat că doreşte ca judecata cauzei să aibă loc pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!