ARAD. Conform răspunsului transmis de CMCA pe 16 martie, suma plătită pentru stabilirea brandului sonor al municipiului Arad este de 5.851 de lei. Acești bani au fost dați pentru cesiunea drepturilor de autor și a drepturilor conexe asupra operei „Miniatura nr.4” Seria I, publicată în anul 1975 la Editura Muzicală. Banii au mers către Mihaela Drăgoi, urmașă a compozitorului și deținător al drepturilor de autor. Alegerea s-a făcut de către o comisie formată din decanul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, prof.univ.dr. Zonte Violeta, directorul adjunct al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad, prof. Marinela Tudoran, asistentul universitar dr. Nicolae Brânzeu, de la Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara, violonistul Florin Gherghel, șef de partidă la Filarmonica Arad și Doru Orban, manager al Filarmonicii Arad. Conform răspunsului furnizat de CMCA, alegerea „brandului sonor” a fost făcută după o fișă de selecție „pe baza căreia a fost ales fragmentul muzical declarat, mai apoi, brand sonor”.
Lucrări de Sabin Drăgoi
În selecție au intrat doar compoziții ale lui Sabin Drăgoi: Divertisment rustic 1, Divertisment rustic 2, Miniatura 1, Miniatura 2, Miniatura 3, Miniatura 4 și Miniatura 8, penultima fiind cea aleasă. Au fost notate, conform fișei transmise de CMCA, „Autenticitatea regională și caracterul specific local”, „Caracterul melodico-armonic și facilitatea ascultării”, „Ritmicitatea – antrenarea participativă a auditoriului”, „Impactul auditiv-emoțional asupra societății civile” și „Frecvența prezenței în mediul cultural”. Cele mai mari punctaje au fost date pentru ritmicitate și „impactul auditiv-emoțional”, iar cele mai mici pentru frecvența prezenței în mediul cultural.
Se așteaptă „momentul potrivit”
Cât despre întrebările „Din momentul alegerii brandului sonor al Municipiului Arad, de câte ori a fost folosită melodia până în prezent?” și „Când se va înlocui actuala înregistrare din turnul Palatului Administrativ cu cea aleasă ca brandul sonor al Municipiului Arad?”, Centrul Municipal de Cultură Arad a transmis că „această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu, avut în vedere de administrația locală despre care vor fi oferite detalii la momentul potrivit. Totodată, vă informăm că se lucrează la rezolvarea din punct de vedere tehnic a modalității de redare a brandului sonor, din turnul Palatului Administrativ”.
Așadar, la trei luni de la alegerea „brandului sonor”, așteptăm „momentul potrivit” pentru a îl și auzi!
Ales în decembrie
Vă amintim, „brandul sonor” a fost ales pe data de 20 decembrie 2020, acest lucru nefiind făcut public de către Centrul Municipal de Cultură Arad sau de către Primărie. Jurnal Arădean/aradon.ro a aflat despre „brandul sonor” întâmplător, după ce a primit un raport de activitate cerut Centrului Municipal de Cultură.
Trimite articolul
XSunt doar curios: pt Vangelis – L’ enfant s-a platit ceva?
-
Dacă ar ști Vangelis…
Mai dureaza pana la prima paranghelie in fata primăriei.
Si noi -ulimea nu avem nici un cuvant ? Melodia trebuia transmisa la radio 2-3 saptamani ,eventual mai multe propuneri ,
si inregistrata parerea platitorilor de impozite ! ACTIUNE RATATA INFORMARE INCOMPLETA .DACA MECANISMUL NU
POATE REDA MELODIA CINE PLATESTE PAGUBA:TOT NOI ?
-
bine spuneti, alegator
-
Petrica Pasca a cantat ani de zile cu taragotul lui Bine era daca ar fi ales Dedteapta-te Romane ! Poate me desteptam…
ce*-i lipsea chelului… sau trebuia sponsorizata dna Mihaela Dragoi, urmasa. Dar macar de de alegeau o melodie mai acatatrii nu chestia aia greoaie si plicticoasa
Nu era mai corect o melodie de B.U.G. Mafia pe care o cunoaștem cu toții ?
-
Melodie *** LAXATIVĂ *** :)))
La Curtici se intonează imnul lui Avram Iancu,..aici de ce nu se poate?
mai spurcat-o care ai luat 58 milioane,asta e a lui Vangelis,nu a ta.Ce drept de autor,ce?7 lei ti-as da si 7 palmi ,de unde ai inventat si cerut suma asta?mai da,prosti suntem..
In mod firesc va urma in lungul sir de “succesuri” al CMCA si propuneri de branduri muzicale pentru fiecare statie de tramvai …etc.
Primarului, o pana de paun (ceva mai ieftina) in cour i s-ar potrivi?