ARAD. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a avut, în 2024, un buget total în sumă de 558.460.630 de lei, conform raportului de activitate publicat pe site-ul unității medicale. Aproape 70 la sută din buget a mers spre cheltuielile de personal, înregistrându-se o creștere cu 4,47 la sută față de 2023, creștere pusă pe seama majorării salariale și a angajării de personal.
„Execuția bugetară fată de bugetul de cheltuieli aprobat este de 88,93%. Procentul cheltuielilor de personal din totalul cheltuielilor decontate de CAS este de 67,47%. Acest procent a crescut cu 4,47%, urmare a majorărilor salariale și angajării de personal. Procentul cheltuielilor cu medicamentele din totalul cheltuielilor decontate de CAS a fost de 11,61%, iar procentul cheltuielilor cu materialele sanitare din totalul cheltuielilor decontate de CAS este de 3,91%. Ponderea veniturilor decontate de CAS Arad în baza contractării a atins pragul de 98,71%. Spitalul Județean a realizat și venituri proprii, în cuantum de 1,647,012 lei”, se arată în raportul de activitate.
Pe partea de asistenți medicali, în organigramă se regăsesc 1.241 de posturi aprobate, dintre care sunt ocupate 942.
Cât privește gradul de ocupare a funcțiilor, deficitul de personal se menține undeva la 20 de procente, deși în cursul anului trecut s-au organizat o serie de concursuri pentru completarea organigramei, după cum se arată în raportul de activitate:
„Pe parcursul anului 2024 s-au organizat 47 de concursuri pentru diferite categorii de personal medical/auxiliar pentru a acoperi necesarul secțiilor și serviciilor instituției. Proporția medicilor din totalul personalului este de 31,62%, o creștere cu 2,63% față de estimare, în timp ce proporția medicilor din totalul personalui medical este de 44,93%.
La nivelul Comitetului Director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad toate posturile sunt ocupate prin concurs. Postul de director financiar-contabil a fost ocupat, prin concurs, în anul 2024. Referitor la fluctuația înregistrată la nivelul funcțiilor de conducere, la finalul anului 2024, au existat un număr de patru funcții de medic șef de secție, exercitate temporar.”
Trimite articolul
XSalarii uriase ot un act medical prost. Rușine.
Deci la asa salarii si astia inca pretind sau cel putin asteapta spaga ???
Ma nenorocitilor ! voi va ganditi la cei carora le pretindeti spaga ca poate sunt muritori de foame iar voi le luati bucatura de la gura doar ca sa va faceti voi buzunarul si obrazul gros ???
Vanator de spagari , viitoarea si cea mai de durata meserie
Ar trebui reduse salariile, poate asa le-ar scădea stima de sine unor “asa zise cadre medicale”care se comporta ca pe moșia părintească .
Mai ușor cu calomniile ,poate acei medici și asistenți în timp ce tu îi acuzi salvează viața unui om, dar de ce să nu-i facem troacă de porci pe toți , ca doar stau pe telefon și chiar nu-i greu!!! Dacă sunteți așa bine informați ,sau vi s-a cerut șpagă ,anunțați oameni buni autoritățile! Hai să fim mai normali nu numai să criticam și să ne uităm la cat câștigă alții ,să nu mai suferim ca alții au învățat când a trebuit și noi am tot bătut câmpii de când lumea…
-
Dar de pile si spaga la angajare ai auzit?Sau de incompetenta?
Sunt sigur ca ai auzit! Ei acolo e problema,ca iau o gramada de bani lunar,si avem asistente care o freaca prin camere de garda,sunt iritate si confunda medicamente…Avem coruptie in spital,trafic de influenta,daca ai alta opinie generala(sau politica)esti amenintat ca zbori… -
Dar de internări fictive cu dedicație politică, adică azil de bătrâni pe banii noștri ai auzit?