ARAD. Consiliul Judeţean a stabilit costul mediu lunar al cheltuielilor efectuate cu persoanele adulte cu handicap îngrijite şi protejate în centre rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad.
„Decontare cheltuielilor dintre autoritățile publice locale urmează să se facă în baza unui cost mediu lunar al cheltuielilor, calculat pentru centrul în care persoana cu handicap este îngrijită și protejată, din care se scade contribuția de întreținere datorată de către persoana cu handicap, calculată conform prevederilor Ordinului nr. 1887/2016. Persoanelor adulte cu dizabilități, ocrotite și protejate în centrele de adulți aflate în subordinea DGASPC Arad, le sunt asigurate, prin personal specializat, toate serviciile prevăzute de legislația în vigoare. Decontarea cheltuielilor de personal și a cheltuielilor cu bunuri și servicii se efectuează lunar pentru luna anterioară, conform costului mediu lunar stabilit” – arată reprezentanţii Direcţiei Economice a CJ Arad.
Cost mediu lunar
192 persoane adulte cu handicap au fost asistate, în medie, anul trecut la nivelul DGASPC Arad. Costul mediu lunar/persoană a fost stabilit astfel: *Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Cuveșdia – 6.289 de lei; *Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Petriș – 5.427,10 lei; *Centrul pentru Viață Independentă pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Tabacovici – 7.124,03 lei; *Centrul de Îngrijire și Asistență a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Pecica 5.039,14 lei; *Centrul de Îngrijire și Asistență a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Păuliș 5.547,91 de lei; *Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Vărădia – 6.247,22 de lei.
Cheltuieli anuale
La CARPAD Cuveșdia au fost asistate, în medie, 37,89 persoane, totalul cheltuielilor anuale ridicându-se la 2.859.483,45 de lei. De serviciile CARPAD Petriș au beneficiat, în medie, 38,02 persoane, costurile anuale ajungând la 2.476.061,30 de lei. CVIPAD Tabacovici a avut, în medie, 16,82 beneficiari, cheltuielile cu serviciile totalizând 1.437.914,22 de lei/an. La CIAPAD Pecica au fost asistate, în medie, 45,58 persoane, costurile anuale ridicându-se la 2.756.205,33. De serviciile CIAPAD Păuliș au beneficiat, în medie, 18,51 persoane, costurile ajungând la 1.232.302,55 de lei/an. CARPAD Vărădia a avut, în medie, 35,56 de beneficiari, cheltuielile anuale totalizând 2.665.812,90 de lei.
Trimite articolul
XLa banii ăștia, persoanele în cauză trebuie că sunt îngrijite și tratate ca nîște împărați….așa să fie oare?!
-
Daca s-ar face un control financiar inopinat (si control adevarat, nu circ birocratic) la oricare din aceste centre prin care sa se verifice achizitiile de bunuri si servicii pe anul trecut s-ar lamuri multe cheltuieli. Adica, unde sunt acum bunurile cumparate, la ce pret s-au cumparat, care sunt serviciile prestate si de ce calitate….
Vorbesc povesti ! Sunt toti mina in mina !
Bun daca tot vorbim de asemenea lucruri hai sa intreb si eu ceva
se gandesc guvernantii nostri dragi ce se intampla cu persoanele in varsta ce au pensii mici ,/ deci nu isi pot angaja o bonă/ se deplaseaza greu si nu au rude ? Acestea cum se pot aproviziona cu medicamente hrana etc si cum pot sa isi plateasca utilitatile ? ?
Cunosc asemenea persoane si din pacate nu sunt putine.
PS nici macar nu exista un serviciu public care sa ofere contra unei sume rezonabile asemenea servicii. De ce?
In vest exista asa ceva,
-
Foarte bine vedeți problema. Din păcate cine ar fi competent în rezolvare, nu vede,sau nu vrea.
O natie spurcata și infecta prinde contur sub pătură liberala🤮. Ce sa mai comenteze samaritean ul din Dumbrava Bihor care ajuta sute de suflete din întreaga tara… Încă odată Aradul devine tot mai infect, dormiti liniștiți mortaciunilor pe la terase, sistemul politic și administrația județului veghează spre binele vostru. La ghena cu voi dacă nu aveți cașcaval…. O tara ticsita cu zdrente.
Un recensământ la nivel de județ este cheia rezolvări. Primari din sate și comune abia acum sint examinați de sacali de partid de la centru. Biserica ortodoxa este slab organizata la nivel de judet și nu poate face fata are și ea probleme cu rechini din sutane care devin tot mai avari după patriarhii. Sa dus naibi tot în tara asta😢dar avem ong-urile fraților noștri 😂GAy fetele dintre noi sau mindria noastră cu care sintem mindri în lume… Ghieii nostri cei de toate zilele și pedofili din veacuri😭