Conform proiectului de buget, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” va avea, în 2022, un buget de 6.999.000 lei. Din acești bani, 800 de mii de lei vor fi venituri proprii ale instituției, din „serbări și spectacole școlare, manifestări culturale, artistice și sportive”, respectiv „Alte venituri”. Restul banilor vin ca subvenție de la Primăria Municipiului Arad. Aproape 97% din bugetul Teatrului va merge către secțiunea de funcționare, numai salariile reprezentând aproape 70% din bugetul total.
Cu toate că are venituri proprii mai mici decât Teatrul, Filarmonica Arad se va bucura de bani mai mulți de la bugetul orașului. Instituția va avea la dispoziție, conform proiectului de buget, 7.075.000 lei, din care doar 250 de mii sunt venituri proprii. Doar 100 de mii de lei vor merge către secțiunea de dezvoltare, acești bani fiind alocați pentru „Mașini, echipamente și mijloace de transport”. Restul banilor merg către secțiunea de funcționare, 80% din buget fiind destinat cheltuielilor salariale.
Cea de-a treia instituție de cultură din subordinea Primăriei Municipiului Arad „le bagă în buzunar” pe celelalte două, când vine vorba de bugetul pe anul acesta: Centrul Municipal de Cultură Arad va avea venituri de 22.750.000 de lei, conform proiectului de buget. Veniturile proprii vor fi de doar 200 de mii de lei. În ceea ce privește cheltuielile, cele privind salariile angajaților sunt destul de mici: doar 10.33% din totalul bugetului. De menționat, însă, că în bugetul CMCA-ului sunt cuprinși și banii destinați finanțărilor nerambursabile, care în 2021, de exemplu, s-au ridicat la peste 8 milioane de lei, dar și banii dați de Primărie cultelor religioase.
Trimite articolul
XCiudat sunt două bilanțul contabil aici primul spune că este 80 la sută din cheltuielile bugetului acestui teatru al doilea bilanț spune că este de doar de 10 la sută făcând referire la investițiile care se fac din subvenția Primăriei ceea ce pare de nedescris în sensul că organizarea trebuie să o aibă totuși instituția respectivă mă refer măcar oamenii și calificarea lor care se poate să cat decât să pretindă niște lucrări minime de desfășurarea activităților ce se va întâmpla acuma cu scumpiri acestei situații în care ong-urile și instituțiile publice nu au dreptul la subvenție statului pentru căldură și celelalte deci se pune o mare acuma se vede într-adevăr statul cat a profitat și a a ruinat multe familii din România acuma se vede deci ce pretenții poți să ai de la aceste instituții în care tu vrei să aduci oameni calificați da DCI foarte important acuma să se înțeleagă clar oamenii trebuie să aibă o situație în care se poate să trăiască și se poate să dezvolte niște lucruri minime nu extraordinar de de mari ca să putem trăii și la chesan sau neidorf
cand aveti de gand sa mutati statuia aia de pe trepte, pe un soclu in fata cladirii Filarmonicii cu ar fi normal si de bun simt? Cine are ideile astea tampite ca arata bine sa pui statui in tribuna stadionului, pe treptele Filarmonicii uratind locul sau statuie de sportiv ce ar trebui sa fi fost amplasata in fata Salii polivalente si nu langa Casa de Cultura, unde ar fi trebuit sa fie bustul unui, actor, compozitor, sau interpret din zona.
Cântarea româniei continuă să fie subvenționată?