ARAD. Cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sunt în continuă creștere la nivel național, conform anunțului făcut de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta spune că zilnic se înregistrează în jur de 2.000 de cazuri la nivel național:
„Sunt în jur de 2.000 de cazuri pe zi. A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni, am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de Sănătate Publică este că această situaţie, cu număr important de cazuri, va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un trend de descreştere a numărului de cazuri”.
17 internaţi
La Arad, în evidența Direcției de Sănătate Publică se aflau, marți dimineață, 46 de cazuri de pacienţi pozitivi. Aceștia fiind practic cei care s-au testat și au anunțat rezultatul pozitiv sau au fost testați de către medicul de familie care a transmis către DSP rezultatele testelor. Potrivit autorităților de sănătate publică, numărul infectărilor este mult mai mare, însă cei care și-au efectuat singuri testul nu sunt obligați să informeze mai departe. Practic, pentru pacienții confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2 există doar recoamndarea de a nu intra timp de cinci zile în contact cu alte persoane. Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, pe secțiile Covid de la Spitalul TBC din Grădiște sunt internați 13 adulți, dintre care 3 se află la terapie intensivă. De asemenea, pe secția de Boli Infecțioase Copii sunt internați 4 minori cu simptome ușoare. În momentul de față, numărul cazurilor este stabil, nu au fost creșteri spectaculoase. Pentru orice eventualitate, unitatea noastră a păstrat în circuitul Covid, 19 paturi non-ATI pentru adulți și 9 paturi pe secția de anestezie și terapie intensivă. Pentru copii sunt disponibile 10 paturi pe secția de boli infecțioase”, a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad.
Nu se va reveni la măști
În ciuda creșterii numărului de cazuri, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că nu se poate vorbi despre revenirea la măsuri restrictive sau la obligativitatea purtării măștilor de protecție.
„Trebuie să ne pregătim şi pentru a nu creşte numărul de cazuri. Din fericire, tulpinile circulante din momentul de faţă nu produc îmbolnăviri la fel de grave. Sigur că există şi un anumit nivel de imunitate, chiar dacă nu este suficient de specifică, pentru variantele circulante. Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroză respiratorie, pentru că sunt şi alte forme de viroze respiratorii sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloacele de transport în comun sau spaţii închise. Dar asta nu înseamnă că este obligativitate, este o recomandare medicală”, a explicat ministrul.
În ceea ce priveşte vaccinul anti-COVID, Rafila a arătat că acesta este o variantă pentru tulpina mutantă, recomandabil mai ales persoanelor cu comorbidităţi.
Trimite articolul
XFuga marș la maratonul inteparii!
cine se mai testeaza, cati ipohondrici mai avem. sa mearga la spital sa ia stafilococi
Deja văd o altă pandemie
-
păi e normal cu inghesuiala din tramvaie si magazine
-
Pana acuma 4 ani nu se inghesuua lumea în tramvaie și magazine??
-
Interesant că-cănd se ajunge la un număr ” dat ” de situații/zi mai durează dauă săptămâni și vine, ” trendul de descreştere,,. ” eu- brucse” are comorbiditati, de acolo pornesc multe rautati.
despre nosocomiale nu se mai zice nimic?
Nu mai respect nicio restricție! Puteți să mă legați!
Împuțiți lumii ce sunt. După ce au declarat în vara ca nu mai exista covrig acuma dintr-o data ii in crestere