După Paşti ar putea răzbi miros de mâncare gătită de la „Moise Nicoară”. Există un bucătar care a trecut de toate testele şi probele practice şi, cel puţin în teorie, mâncarea caldă i-ar putea aduce pe elevi la cantina din incinta colegiului. Este al doilea concurs în ultimii trei ani în care există un câştigător. Primul candidat, ales pentru a găti pentru elevii colegiului, nu s-a prezentat la muncă în prima zi de lucru. Era în luna noiembrie a anului 2015. Probabil din cauza decepţiei, nimeni nu a mai organizat nici un concurs până în luna aprilie a lui 2016. Şi s-au înscris doi, şi s-a prezentat unul, care a şi fost angajat.
Speranţe de mâncare
După aproape trei ani de la inaugurare, ar putea fi murdărite farfuriile şi oalele de prin bucătărie. Pentru că, în toţi aceşti ani, zona respectivă era bună de muzeu şi folosită ca dovadă a bunelor intenţii de a moderniza cantina. Nici un abur, nici un fum, nici o aromă de pătrunjel sau busuioc nu a ieşit pe sub uşi. Doar mirosul de ingrasie care persista în zona cantinei. Poate, dacă lucrurile vor merge bine, elevii vor avea parte de mâncare gătită la amiază, pe bază de abonament. Sau dacă nu va fi cu noroc nici de această dată, vor apela în continuare la firme de catering care le aduce în pauza mare, mâncarea. Sau vor apela tot la produsele oferite de firma care şi-a deschis în apropiere un fast food. Cineva tot trebuie să câştige de pe seama poftei de mâncare a elevilor.
De ce bucătarul?
Urmărim acest subiect de mult timp pentru că nu este firesc ca o investiţie consistentă, făcută pentru binele elevilor, să nu fie folosită de atâţia ani pentru că nu poate fi angajat nimeni pe postul de bucătar. Motivele au fost cele mai diverse: fie că fost postul blocat, fie cel angajat a renunţat la slujbă, fie a fost vorba de dezinteres din partea colegiului, nimeni nu s-a mobilizat să facă ceva pentru ca în bucătărie să miroase a mâncare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!