O tragedie care putea fi evitată, DACĂ… Un mare DACĂ care pune tot ce urmează sub semnul destinului tragic. Familia nu își mai pune prea multe întrebări pentru că în aceste momente nu mai contează ce ar fi fost DACĂ… preotul nu ar fi fost internat la Spitalul Județean din Timișoara, DACĂ acolo nu ar fi fost infectat cu bacteria Pseudomona Aeroginosa (proteus) la fel ca și alți pacienți internați în acea perioadă pe secția de Urologie, acolo unde se crede că a contactat această bacterie.
Ceea ce contează pentru ei este că acum, viața preotului este în mânile medicilor din Viena pentru că în multe spitale din România și chiar din străinătate nimeni nu a vrut un pacient cu această bacterie. Un singur medic de la Spitalul din Timișoara, susține familia, le-a fost alături în perioada spitalizării: „În toată perioada internării de la Timișoara, singurul medic care nu a uitat de jurământul lui Hippocrate, a fost dr. Dragoș Laurian care, alături de asistentele de salon, și de 20 de ori într-o zi se interesa de starea pacientului, deși nu era medicul curant al acestuia. Ceilalți medici, probabil saturați de pacienții din clinicile private personale, erau indiferenți la nevoile medicale ale pacientului «de la stat»”, povestesc membrii familiei.
De ce?
Și în toată această poveste este și un mare DE CE pe care familia nu îl poate înțelege. Nu înțeleg de ce un medic din Timișoara refuză să semneze documentele care i-ar permite părintelui Daniel Ungur decontarea (prin Casa de Asigurări de Sănătate) a unor cheltuieli privind internarea la Clinica privată din Viena. Din declarațiile acestora, este vorba despre șeful secției de Urologie de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara. „Oare de ce nu semnati, domnule doctor? Nu cunoașteţi situația și starea pacientului? Subordonații domniei voastre nu v-au informat de existența acestui caz decât în momentul în care situația a scăpat de sub control? Nu cunoașteți situația din sala de operație, când pacientul parțial anesteziat aude conversaţia între medicii care trebuiau să-i salveze viața, iar unul dintre ei nu s-a ocupat de achiziționarea unor ustensile care lipseau si de care știa și cu seninătate a precizat că a uitat de achiziționarea acestora?” – întreabă membrii familiei.
Întrebări
Sunt multe întrebări pe care familia preotului le pune celor responsabili. Poate fi găsit un vinovat pentru starea gravă de sănătate în care a ajuns părintele Ungur? E vinovat sistemul nostru de sănătate, care riscă cu seninătate viața pacienților? Pentru familia Ungur, pentru soția și fiica preotului, e important ca acum părintele Daniel să se întoarcă cu bine acasă.
DE CE fac apel la toți cei care îl cunosc să-i ajute să treacă cu bine de această încercare a vieții? Pentru că DACĂ nu ar fi acești oameni buni care au pus și vor mai pune mână de la mână pentru a permite începerea tratamentului preotului într-o clinică privată din Viena, destinul preotului ar fi fost poate pecetluit. Vor să creadă în acel DACĂ care schimbă destinul în bine, care aduce salvarea și speranța. Și de aceeea mulțumește tuturor celor care i-au ajutat și celor care îi vor mai ajuta și în continuare și se roagă pentru binecuvântarea acelor OAMENI care, fie că le sunt cunoscuți sau nu, le sunt alături prin rugăciuni și donații. Pentru că DACĂ nu ar fi fost ei… JA-M.A.
Ajutăm!
Cei care doresc să facă donații au la dispoziție contul RO54 RZBR 0000 0600 1714 5820 deschis la Raiffeisen Bank pe numele de Ungur Daniel Nicolae. De asemenea, soția preotului, Ungur Bianca Margareta, a deschis la aceeași bancă un cont în euro: RO55 RZBR 0000 0600 1836 6353. Pentru tranzacții interbancare, Codul Swift este RZBRROBU.
Citiți principiile noastre de moderare aici!