ARAD. Că sunt abili din punct de vedere politic e clar, din moment ce au ajuns la cârma oraşului. Dar ce alte calităţi au? Care sunt aptitudinile şi competenţele pe care le deţin cei doi viceprimari ai municipiului Arad?
Dincolo de ceea ce credem noi sau ceea ce cred alţii despre secunzii edilului şef, vă propunem să aflaţi autocaracterizarea fiecăruia dintre ei. Aşa cum ne-a fost dezvăluită de CV-urile celor doi, publicate pe site-ul Primăriei.
Vicele Photoshop
Începem cu cel mai proaspăt viceprimar, Ilie Cheşa. În vârstă de 45 de ani, este membru PSD, fost director al Autorităţii Rutiere Române, consilier local municipal din 2016, absolvent al Facultăţii de Științe Umaniste, Politice și Administrative (UVVG).
La secţiunea „Aptitudini şi competenţe personale” din CV, Ilie Cheşa notează:
„Capacitatea de a lucra eficient sub presiune, pe care am dobândit-o prin realizarea unui proiect, care a trebuit realizat cu o săptămână înainte de deadline-ul stabilit. Proactivitatea, dobândită ca angajat la Autoritatea Rutieră Română, mi-am dorit să învăț cât mai multe despre dezvoltarea unei aplicații mobile pentru dezvoltarea transportului. Adaptabilitate și flexibilitate – în cadrul unui eveniment care se finaliza cu susținerea unei prezentări, am fost informat că am la dispoziție doar 10 minute pentru a prezenta esențialul, în loc de 30 minute, cum fusese stabilit inițial.”
Când vine vorba de „Competenţe şi abilităţi sociale”, Ilie Cheşa detaliază:
„Să coordonez sau să fac parte din conducerea unei echipe de oameni care să ofere performanță și profesionalism în activitatea desfășurată. Cel mai bun mediu în care se poate realiza acest obiectiv este unul în care dinamismul și inovația stau la baza obiectului de activitate.”
Nici de „competenţe şi aptitudini organizatorice” nu duce lipsă:
„Spirit de echipă fără probleme de adaptare la un colectiv nou. Simțul răspunderii, abilități de comunicare și înțelegere. Autoeducare și învățare continuă. Disponibil la program prelungit, rezistență la stres” – se autocaracterizează Ilie Cheşa.
În ceea ce priveşte „competenţele şi cunoştinţele de utilizare a calculatorului”, vicele PSD se declară „bun cunoscător sistem de operare Windows, Linux, Microsoft Office, Internet” şi susţine că deţine „cunoștințe avansate ale aplicațiilor grafice Photoshop, Corel Draw şi cunoștințe avansate de depanare a calculatorului”.
Vicele filosof şi poet
Membru PNL, Lazăr Faur a fost ales viceprimar acum un an, iar luna aceasta a fost desemnat ca prim înlocuitor de drept al primarului municipiului Arad. Are 53 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, are master în Managementul Funcţiei Publice şi doctorat în Filosofie. A activat în administraţia publică din 1990, mai întâi ca jurist, apoi ca secretar al Primăriei Petriş (până în 2006), a fost preşedinte al Sindicatului Public Arad (în perioada 2000-2006), director al Bursei Române de Mărfuri Arad (2007-2009), manager al unei unităţi medicale private (2012-2020).
Care sunt aptitudinile şi competenţele personale ale lui Lazăr Faur? Le enumeră însuşi viceprimarul, în CV: „Comunicare, colaborare, consiliere, negociere, aptitudini pentru munca în echipă („competenţe şi abilităţi sociale”), organizarea în repetate rânduri a unor manifestări culturale, sociale şi de agrement, la nivel local şi naţional („competenţe şi aptitudini organizatorice”). În ceea ce priveşte „competenţele şi aptitudinile tehnice”, Lazăr Faur aminteşte de utilizarea echipamentelor necesare pentru televiziune, radio şi presa scrisă. La „competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului”, CV-ul e completat cu: Microsoft Word, Excel, Power Point, Publisher, Asistenţă Educaţională (AEL);Utilizarea Internetului.
Dacă nu ştiaţi, viceprimarul Lazăr Faur are şi „competenţe şi aptitudini artistice”: a publicat volumele „Normalitatea – ultimul vis” (eseu, 2012), „Poezia cacademică” (2002), „Omul din clepsidră” (1998), dar a scris şi critică literară şi eseu în colaborările pe care le-a avut cu revistele Arca, Vatra, Semne, Familia, Provincia Corvina. De asemenea, a fost editorialist la cotidianul Observator arădean, dar şi realizator şi producător de emisiuni TV.
Trimite articolul
XSe completează reciproc.
chesa =0
povesti de adormit nepotii
Bilaaaa hai tata zine si cand vindeai tigari si masini. 😂😂😂
Doua panarame sau doi oprtunisti. Fereasca Dumnnezoo
O întreb pe soacrame. Ce înseamnă ”… absolvent al Facultăţii de Științe Umaniste, Politice și Administrative (UVVG). Zîce pe scurt G A R G A R A G I S T
Apoi ”…absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, master în Managementul Funcţiei Publice şi doctorat în Filosofie.” Pentru mamare este ceva mai delicat de tradus. Zîce apoi: un A L T G A R G A R A G I S T
Mamare, ce înseamnă competența ? Vine răspunsul hotărît : ȘTIE DE UNDE SĂ FURE ȘI CUI SĂ DEA
Competentelșe si aptitudinile ăstora se vad cum iesi in orasul asta murdar, nematurat, prafos, cu parcuri putine si neangrijite, invadat de vagabonzi, cersetoare cu puradei, de porumbei salbatici ce umplu acoperisurile si strazile de pene, puf si rahatul lor ce pute groaznic. pe scurt suntem lamuriti ca de zeci de ani Aradul e condus de arivisti incompetenti care s-au pus pe scaune pt alte scopuri nicidecum sa ridice orasul . Mergeti domnilor in Cluj, Oradea, Timisoara,Alba Iulia si altele din Transilvania sa vedeti ce inseamna oras .
Doua jeguri ale CIUMEI GALBENE, oportunisti si lingai au fost in toata existenta lor !!!
Ceea ce e pe hartie e una. Ce vedem in oras e alta. Scoateti orasul asta din adormire si nepasare, iar oamenii va vor aprecia.
Cum ce competente? Nu are rost de citit CV-ul. Lingai
până acum egalitate (nula=nula) :))
Faur pupa la Geani di Sergiu,Chesa pupa la Botoxatul!Restul ii can-can.
cum mama supararilor a fost asta sef la ARR ? nici nu te poti angaja acolo fara facultatea de autovehicule rutiere . un politruc care nu stie decat sa dea din gura. iar cu facultatea de bune maniere de la uvvg, precis ca nici nu a dat pe acolo deloc. suntem condusi de catre niste diletanti !
Iliuță era un mediocru în gimnaziu ! Nu cred să fi avut vreun “șoc” intelectual,în bine, după aceea !