Încă de acum câteva săptămâni arădenii îi solicitau primarului Călin Bibarț să ia măsuri pentru ca situația să nu degenereze așa cum s-a întâmplat în vara trecută când țânțarii au invadat Aradul. Din păcate, însă, situația nu pare să aibă altă soartă nici în acest an, licitația pentru achiziția dezinsecția Aradului fiind în contestație. De câteva seri arădenii au sesizat din nou apariția țânțarilor. O arădeancă, însă, a lansat și un apel public către administrația locală.
„Domnule primar Călin Bibarț, în primul rând bună seara! Numele meu este Dana și am o prăvălie cu produse locale, Prăvălia Danei. Susțin consumul de produse locale, de fapt duc o luptă în a convinge cât mai multă lume a consuma local. Astăzi este ziua mea și am o singură dorință pe care doar dumneavoastră mi-o puteți îndeplini. Îmi doresc o vară fără țânțari – #VarăFărăȚânțari . O vară în care să mă pot bucura de frumoasa mea grădină în liniște și pace. Oi fi eu singura care își dorește o vară fără țânțari?” a transmis arădeanca.
Cert este că țânțarii sunt o problemă pentru Arad, iar în ultimii ani se pare că nu a fost găsită cea mai bună soluție pentru dezinsecție.
Trimite articolul
XLa multi ani doamna Dana!!! Sanatosi si fericiti si…fara de tantari !!! Pravalia de suta, toti amabile, produse proaspete este un loc de unde ma aprovizionez cu placere. Sustin initiativa dumneavoastra si ii invit pe concitadinii nostri sa se alature si ei. Ma intreb insa cum va rezolva primarul nostru acest lucru dat fiind faptul ca falnicul usier de partid Barbes va lipsi de la incarcarea avionului?
👍 Subscriu!
Subscriu!
Daca primaria a ramas fara bani punem noi aradenii … puneti cutia milei in fata la primarie
O sa aveti o vara fara tantari dar la iarna… Din pacate, iar o sa-i prinda nepregatiti…
Conducerea Aradul e o problema pentru Arad de zeci de ani. Daca se rezolva aceasta problema, atunci se vor rezolva multe alte probleme.
Subscriu cu dorinta doamnei Dana! La Multi Ani!
Da, într-adevăr în anul 2020 a fost o invazie de tânţari în Arad, pentru că s-a ales cea mai proastă metodă de desinsecţie. Metoda dezinsecţiei de la sol a avut o eficienţă de 10% faţă de cea executată din avion cu o eficienţă de 70%. Doresc foarte mult să se revină la metoda pulverizării soluţiei din avioni, cu o frecvenţă de 1 stropire pe lună. Dar acest lucru trebuie executat încă din luna aprilie pentru a preveni depunerea larvelor. Nu cred că conducerea oraşului Arad nu este în stare să rezolve problema dezinsecţiei. Dacă totuşi, atunci cei responsabili să-şi dea demisia. Sunt alţi arădeni competenţi pentru a prelua această sarcină.