ARAD. La Librăria Cărturești din Atrium Mall a avut loc, zilele trecute, activitatea de succes a atelierului de „Scriere” de la Șc.Gim. „Caius Iacob” Arad, „Ceaiul de la ora 5”, desfășurat în cadrul proiectului Posdru „Învățare autentică în mediul nonformal”.
Proiectul constă în creșterea accesului și participării la educația nonformală şi informală pentru elevii din învăţământul preuniversitar proveniţi din grupuri vulnerabile. Astfel, un număr de 300 de elevi proveniți din trei școli de cartier, Șc. Gim. „Caius Iacob”, Șc. Gim. „Iosif Moldovan” și Șc. Gim. „Nicolae Bălcescu” sunt implicaţi în acţiuni care au ca scop diversificarea ofertei educaționale prin activități extracurriculare inovative și atractive, axate pe dezvoltarea unui program coerent care să asigure dezvoltarea competențelor de comunicare, digitale, sociale, civice și simțul inițiativei.
La atelierul de „Scriere” , condus de cei doi facilitatori, prof. Beatrice Mandă și Mihaela Neagoe, au participat 20 de elevi din cls.a VI-a A, B, a VII-a A, B. În cele 3 luni și jumătate, elevii au vizitat diferite locații arădene legate de specificul atelierului, au stat de vorbă cu scriitori și oameni de folclor, au învățat să ia interviuri, să scrie povești și legende, să le traducă în limba engleză și să le ilustreze prin desene, să descrie diferite personalități și clădiri arădene. Toate acestea au fost adunate într-o revistă, „Explorarea lumii prin cuvinte” , așa cum s-a numit proiectul de la atelierul de „Scriere” .
Așadar, micii jurnaliști și scriitori, au prezentat produsul creativității și originalității lor, într-un ambient deosebit, în prezența părinților și a invitaților: prof. Georgiana Petic – Bătrîn, inspector resurse umane ISJ Arad, pr. Mircea Bupte de la parohia ortodoxă Micălaca Veche II Arad, prietenul de suflet Gheorghe Hodrea – Bace Toghiere, prof. Ane Curetean, responsabil proiect, d-na Anca Breban, coordonatorul psihologilor de la Asociația Educatio, prof. Mihaela Voștinar – director al Șc. Gim. „Caius Iacob” Arad și Ana Herlo, psihologul atelierului.
Activitatea s-a încheiat, binențeles, cu un ceai servit la ceainăria Cărtureștilor.
Cinci ateliere
În fiecare școală, elevii sunt împărțiți în cinci ateliere: „Scriere și jurnalism”, „Comunicare, branding personal și artă teatrală”, „Studio Art și Art Media”, „Perspective multiculturale în dezvoltarea comunitară”, „Armonie și mișcare”.
„A fost o seară relaxantă, plină de multumire și satisfacție” (Beatrice Mandă)
Citiți principiile noastre de moderare aici!