După ce Tribunalul Timiş a decis că cei trei edili pot fi cercetaţi sub control judiciar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia, atacând-o la Curtea de Apel Timişoara. Anchetatorii au solicitat ca cei trei primari să fie arestaţi preventiv sau măcar arestaţi la domiciliu, procurorii considerând că, dacă sunt liberi, edilii pot influenţa ancheta. Dar demersul DNA nu a avut câştig de cauză la Curte. Judecătorii de aici au respins „ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie –Serviciul Teritorial Timişoara împotriva încheierii penale nr. 110/DL din data de 12 mai 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş. Menţine încheierea atacată”. Aşadar, cei trei primari vor fi cercetaţi, în continuare, sub control judiciar. Reamintim că Radiţa, Balint şi Avram au fost reţinuţi de DNA, fiind acuzaţi de luare de mită. Sumele vehiculate sunt derizorii: 2.500 de lei, 3.000 de lei şi 7.000 de lei. Acesta este şi motivul pentru care, cel mai probabil, judecătorii au decis ca cei trei să nu fie arestaţi preventiv.
Cei trei primari rămân sub control judiciar
Cei trei primari rămân sub control judiciar
Cei trei primari din judeţul Arad acuzaţi de luare de mită, respectiv Aurel Radiţa, primar în Şicula, Traian Balint, primar în Covăsânţ, şi Teodor Avram, primar în Almaş, au fost la un pas de a ajunge în arest preventiv.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
1
Citiți principiile noastre de moderare aici!