ARAD. După cum, v-am mai informat, ieri a avut loc, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, a VIII-a ediție a „Festivalului știiinței ”. Au participat 125 elevi și studenți și 50 de profesori. Pe lângă sutele de experimente, realizate în cele 45 de standuri (școli gimnaziale, licee și facultăți), s-a organizat, pentru prima dată, și un concurs de soft educațional
Concurs de proiecte
Cum ameliorăm educația?, Cum adecvăm sistemul de învățământ la contextul secolului XXI? , Cum să aducem noile tehnologii mai aproape de școală și în beneficiul elevilor?, sunt întrebări care ne conduc către manuale electonice şi către învăţarea colaborativă.
Organizatorii celei de a VIII-a ediţii a „Festivalului Ştiinţei” au propus elevilor un concurs de proiecte pe teme inter şi/sau transdisciplinare „Cel mai bun soft educaţional”.
Scopul concursului: promovarea importanţei elaborării şi utilizării softului educaţional de către elevi şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar românesc în activitatea de predare-învăţare-evaluare a lecţiilor cu caracter inter şi/sau trans-disciplinar.
Obiectivele concursului: evaluarea competenţelor generale şi specifice şi a performanţelor obţinute în elaborarea de softuri educaţionale de către elevi sub îndrumarea cadrelor didactice; Dezvoltarea spiritului participativ şi de comunicare prin dezvoltarea soft-urilor educaţionale cu caracter inter şi/sau trans-disciplinar.
Premiați
La Concursul de soft educational au participat 17 elevi alături de 11 cadre didactice coordonatoare din 6 licee. La sfârșitul competiției au fost premiați: Lupu Ionel, Ştefănescu Paul (Lipova) – locul I, Chirilă Emil (Chișineu-Criș) – locul II; Ardeuan Andreea (Chișineu-Criș) -locul III; Iova Rareş (Oradea) – premiu special.
Citiți principiile noastre de moderare aici!