Asociația Turism Alternativ, care în ultimii ani a promovat constant turismul arădean, a ales de data aceasta să depășească granițele județului și să premieze un tânăr care excelează într-un domeniu mai puțin popular: cartografia. În vârstă de 19 ani, Cristian Cazacu (Focșani) desenează hărți de la vârsta de 9 ani.
Harta-record
Cunoscut drept cel mai tânăr cartograf din România, Cristian Cazacu desenează hărți de la vârsta de nouă ani. Printre sutele de hărți desenate se regăsește și harta lumii pe care a realizat-o în 2013, fiind desemnată ca cea mai mare hartă handmade din lume. Cu o întindere de 21 de metri pătrați, aceasta a fost expusă la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București.
Două cadouri pentru Arad
Pe lângă faptul că reușește să creeze hărți unice, aducând un aport uriaș domeniului cartografiei, acesta a făcut două „cadouri” și Aradului. A desenat de două ori harta municipiului, ambele exemplare fiind donate de către Cristian Cazacu Asociației Turism Alternativ.
Îndrăgostit de aceste locuri
„Fiind prieten vechi al celor de la Asociația Turism Alternativ, respectiv cu Mario Csipai (președintele ascoiației – n.red) cu care împărtășesc pasiunile pentru geografie și călătorii, înteresându-mă stilurile arhitecturale de pe valea Mureșului, emblemele arhitecturale arădene și citindu-l pe Ioan Slavici (care a trecut la cele veșnice la mine, în Vrancea), acest titlu onorific mă face să iubesc și mai mult zona dumneavoastră și să cred cu tărie că acest colț minunat de țară trebuie cunoscut de cât mai mulți turiști. Multumesc Asociației pentru onoarea de a-mi acorda acest titlu și promit că voi încerca să fac cât mai cunoscut acest oraș și să promovez turismul alternativ atât cât voi putea, prin hărțile mele și prin alte activități în care voi fi implicat ca viitor geograf”, a declarat Cristian Cazacu pentru Jurnal Arădean/aradon.ro
Enciclopedie geografică vie
„Cristian Cazacu este un tânăr de excepție, o enciclopedie geografică vie, care de la o vârstă fragetă a realizat niște lucruri extraordinare. Avem nevoie ca tinerii asemeni lui să fie promovați și cunoscuți de cât mai multe lume. Așadar, am propus colegilor din Asociație să îi conferim titlul onorific lui Cristian și sperăm ca pe viitor să reușim să atragem alături de noi cât mai mulți tineri de excepție și, împreună, să punem umărul la schimbarea atitudinii și mentalității în ceea ce privește turismul în România”, a concluzionat Mario Csipai, președintele ascoiației arădene.
Asociația
Înființată în urmă cu doi ani, Asociația Turism Alternativ desfășoară activități în special în domeniul turismului, fiind inițiator al proiectului Arad Free Tours. Asociația își propune să conceapă, să realizeze, promoveze și desfășoare proiecte de educație formală și nonformală, studii, cercetări și sondaje de opinie în domeniul turismului în general și în domeniul turismului alternativ în special.
Citiți principiile noastre de moderare aici!